dinsdag 8 april 2014

slingers

Bij de geboorte van Lene, en ook bij de geboorte van Bart, maakte ik als kraamcadeautje een slinger. Die kan jaren mee en was bedoeld als cadeautje eigenlijk voor het gezin. Maar bij de verjaardagen die volgden was één slinger toch wel wat weinig en dus ontstond het idee dat ik voor élk kleinkind eigenlijk een slinger zou moeten maken, dan konden allebei de slingers worden opgehangen en 'toonde' het wat meer.


Op 16 april wordt kleine Kasper al weer twee en dus heb ik mij de afgelopen weken met zijn slinger bezig gehouden. Vriendinnen werd gevraagd hun lapjesmand eens te bekijken of daar restjes in zaten die in de slinger mochten. Ook Kaspers moeder leverde natuurlijk materiaal (een overhemd van zijn vader, restjes van rokjes van zijn zus, restjes van eerder door Marjolein gemaakte kraamcadeautjes).Het leukst is een slinger met veel kleurtjes en veel afwisseling. Er zitten zúlke schattige stofjes bij.

Hij is af en kan op tijd worden afgeleverd. Zondag a.s. wordt zijn verjaardag gevierd.

Ik kan voort aan de slingers voor kleinkind nummer 4 bij Marjolein én kleinkind nummer 5 bij Lenneke.
Beide dochters zwanger, wat een feest !!!!
9 opmerkingen:

 1. Prachtige slingers..ieder vlaggetje heeft z'n eigen verhaal..en wat toevallig dat beide dochters tegelijk zwanger zijn.
  Je hebt dus nog wel wat te doen en er moeten nog meer lapjes komen.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dat ook altijd een heel leuk kado om te geven en geniet ook telkens weer als ik die voor mijn kinderen mag bovenhalen. Meestal probeer ik er ook nog een bijpassende stoffen kroon bij te geven (tip?).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hebben we bij Lene, de oudste geporbeerd, maar die weigerde pertinent het ding op te zetten....... Tsja.

   Verwijderen
 3. Hij is prachtig geworden! Kasper zal vast trots zijn als zondag de kamer voor hem speciaal wordt versierd! Heel erg lief van je. Kijken of nummer 4 en 5 ook weer zo mooi worden... Het is wel productie draaien hè, met van die zwangere dochters...? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig ! Ik maakte ook ooit eens zo'n superlange slinger, en steevast wordt hij hier nog opgehangen als ze jarig zijn ! Een warme welkom als ze 's morgens opstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat worden dus nog heel veel vlaggetjes die je gaat maken. Leuk dat er bekende stofjes voor gebruikt worden waar herinneringen aan kleven.

  BeantwoordenVerwijderen