donderdag 3 april 2014

Berlijn nét even anders

Er zijn veel redenen om weer eens naar Berlijn te willen, maar de twee belangrijkste voor ons zijn, dat het een geweldige stad is én dat er vanuit ons dorp een trein rechtstreeks daar naar toe tuft.
Heerlijk, 's morgens om half acht instappen en om even over één ben je in Berlijn.

We deden de stad al twee keer eerder aan en dus waren de echt toeristische hoogtepunten niet direct onze keuze. Natuurlijk verveelt de Brandenburger Tor nooit en is het Holocaust monument blijvend indrukwekkend, maar dit keer hebben we de stad doorkruist.
In vijf dagen kun je echt niet alle wijken zien, maar van een paar daarvan hebben we al wandelend (toch gauw 10-12 km per dag) een heel goede indruk gekregen: PenslauerBerg, Kreuzberg 61 en Charlotteberg. De eerste twee wijken zijn fors in ontwikkeling, veel jonge mensen, veel creatievelingen, veel (kleine) designwinkeltjes, hip dus. Gek genoeg zijn er dan ook altijd heerlijke, kleine, eethuizen te vinden waar het heel goed toeven/eten is.

Dit keer werd ook het Techniek Museum bezocht, het grootste van zijn soort. Mijn echtgenoot had daar graag enkele dagen willen doorbrengen, techniek op allerlei gebied, van boten, vliegtuigen en auto's tot technische zaken op het gebied van allerhande gereedschap. 
Er waren ook banken in het museum, waarop ik geduldig kon wachten :-).

Op een rommelmarktje kochten we voor onze kleinzoons twee écht duitse autootjes, links de Trabant, rechts het Volkswagenbusje, een wild succes! 

We gaan zeker weer, Berlijn blijft lonken.3 opmerkingen:

  1. Amaai, mijn drie mannen zouden precies ook wel de tijd van hun leven hebben in dat Techniek Museum ! Die autootjes ! Dat is scoren !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die stad zou ik graag eens willen bezoeken.
    Leuke souvenirs voor de jongens.

    BeantwoordenVerwijderen