zondag 17 november 2013

kraamkadootjesOm mij heen worden weer veel kindertjes geboren, kleinzoons, kleindochters van vrienden, maar ook kindertjes van collega's.

Waar ik voor Marietje al eens een jasje maakte waar haar moeder heel erg blij van werd, kón het natuurlijk niet anders, dan dat ik ook voor Matthias, zoontje van Vladka, een andere collega, ook een jasje moest breien. 
Het is een heerlijk super gemakkelijk patroontje en ook nog eens gebreid met heel erg zachte wol (geen echte wol hoor), dus het was zeker geen 'verplichte' klus.

Voor Matthias maakte ik de jongensvariant, uitgevoerd dus in een mooi grijze tint en ook weer met schattige knoopjes erop.

Kort daarna werd Teun geboren, kleinzoon van vrienden en voor hem, voor de basisuitrusting, twee van door mij 'opgepimpte' rompers. Daarvan kun je er als baby nooit genoeg hebben. Er gebeuren nogal eens ongelukjes waardoor je er zomaar een paar per dag kan nodig hebben.

Ook zo leuk om te doen en altijd weer succes verzekerd. 8 opmerkingen:

 1. Super lieve cadeautjes. De grijze uitvoering van het vestje vind ik erg mooi. Had je dit keer ook een hulpje met breien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dit keer niet. De breihulp heeft inmiddels een fulltime baan en twee kindertjes..... Tsja.

   Verwijderen
 2. Mooi. Ook de rompertjes zijn beeldig. Kan zoiets niet ook op een gewoon hemdje voor dames? Een klein vogeltje bijvoorbeeld?
  ...;)...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo mooi, en die truitjes zijn zo leuk om breien he ... zo klein, maar oh zo schattig !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schattige cadeautjes, vestje is helemaal super en heerlijk zacht...

  BeantwoordenVerwijderen