vrijdag 22 november 2013

even een tussenstand van de grote quilt

Het maken van deze grote quilt is een langdurige klus, ik meldde dat al eerder, maar ó zo leuk om te doen.


Inmiddels heb ik bijna driehonderd vierkantjes af en werd het tijd om eens te gaan bekijken of er al wat 'gelegd' kon worden en het maken van vierkantjes kon worden afgewisseld met het aan elkaar zetten van al wat grotere delen.
Lisa heeft een geweldig goed oog voor kleuren en vooral de combinatie daarvan en dus hebben we er samen eens even naar gekeken. Twee patronen zijn gelegd, waarbij ik heel erg tevreden ben over de roze variant, maar over de blauwe zijn we dat niet helemaal. Daaraan moest nog wat extra's worden toegevoegd, waardoor de afwisseling wat beter wordt en het middenstuk van het patroon meer 'zichtbaar', zal ik maar zeggen. 

Niet alleen mijn lapjesdoos maar ook de hare werd doorgespit en het blauw werd aangevuld met nog wat andere lapjes. 

Nu maar weer verder. Inmiddels zijn er weer de nodige driehoekjes gesneden, getekend en geknipt. Er liggen weer 200 driehoekjes klaar (dat zijn dus maar 50 vierkanten!) en Lisa heeft aangeboden te helpen met dat tekenen. Geweldig! 

Ooit komt het af natuurlijk.6 opmerkingen:

  1. Natuurlijk komt het af!!! Je gaat lekker en het wordt steeds duidelijker hoe het moet worden....en het wordt heel mooi......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, wat een werk! Maar zo te zien wordt het heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi Anneke, fijn dat je er een helpende hand bij hebt. Idd een heel werk, maar je hebt dan uiteindelijk wel een hele mooie quilt. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen