dinsdag 22 oktober 2013

tatatatatataaaaa

Daar is hij dan, mijn eerste echte zelfgemaakte doos. Gemaakt zonder begeleiding van een 'juf' en geheel naar eigen ontwerp.

Het is nog een heel gedoe zo'n doos: meten en nog eens meten want het luistert allemaal erg nauw en op de millimeter! Haaks snijden en dat dan natuurlijk aan álle kanten. Passen en nog eens passen voordat er ook maar iets kan worden geplakt. Nadenken over stijfsel en lijm en vooral ook bedenken wanneer het een gebruikt dient te worden en wanneer het andere. Nadenken over het lint, de plaats waar dat moet komen maar ook meteen al bij het begin het grijsbord daarvoor insnijden. Later kan dat werkelijk niet meer of veel lastiger. De binnenvoering laten bijpassen. En dan noem ik nog echt niet alles.

In deze doos zit als voeringpapier een kantklospatroon voor een wollen sjaal, ooit uitgegeven door Ariadne. Ik denk dat ik dat al meer dan 30 jaar in huis heb, wist van het bestaan werkelijk niet meer af. Het paste qua kleur en papiersoort geweldig goed bij het buitenpapier.

Kortom: ik ben er trots op,op dit eerste grote werkstuk. 
Hij wordt gevuld met quiltwerk, makkelijk mee te nemen naar de bee!

Het speldenkussen is er ook maar even bijgemaakt, beetje perfectionistisch hè...


9 opmerkingen:

 1. Laat ik eens de 1e zijn met een reactie!
  Prachtige doos en wat een nauwkeurig "werk"! Mooi gedaan!
  Nog even en dan met pensioen dus.......méér tijd voor je hobby's

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig mooi werk, ook het speldenkussen!!!!
  Past helemaal bij jou...
  Aan hobby's zal het je niet ontbreken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze doos is prachtig! Dat alles zo netjes gemaakt is hoort gewoon bij jou. Het speldenkussen is ook al zo mooi, precies het goede lapje.
  Je mag trots zijn!
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Poeh, wat PRACHTIG en dan te bedenken dat blauw niet mijn favoriet is. Hoe zal dat worden in een mooie kleur groen of oranje.... Ik weet al een kado voor mijn verjaardag!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig geworden Anneke. Daar zul je op de bee ook veel bekijks mee krijgen. Voorzichtig dat er geen koffie overheen gaat.

  BeantwoordenVerwijderen