dinsdag 29 januari 2013

de nieuwe quilt

Al eerder meldde ik hier dat er werd gebroed op een nieuw quiltproject en de keuze  inmiddels is gemaakt; de eerste voorbereidingen voor die quilt zijn gemaakt door mijn quiltvriendin. Zij was degeen die dit patroon vond in een meer dan geweldig Japans boek en ook ik was meteen verkocht. Lisa begon, zocht een basiskleur (wit met daarop een heel klein off-white bloemetje erop geprint, dat bijna niet te zien is op een foto) en een keur aan roze lapjes daarbij. Maar ze stopte, het patroon was geweldig maar voor een éénpersoonsbed toch te groot waardoor het effect van het patroon niet écht goed uit kwam. In de kast ging het.
Toen mijn hartjesquilt zo goed als af was, ging het broeden bij mij en dacht ik weer aan de Japanse quilt.... Zal ik wel zal ik niet aan Lisa vragen of ik het spul niet kon overnemen en kon aanvullen met mijn kleuren? Natuurlijk heb ik het haar gevraagd: we zijn goede vriendinnen en dus kan dat. Lisa vond het meteen een fantastisch idee !

Het spul werd uit de kast gehaald en ik ga er nu aan verder. 

Uit mijn voorraad bleek ook een aantal lapjes meer dan goed te passen én samen gaan we nog op 'lapjesjacht' zodat ik voor het maken van een ''tweepersoons' geheel voorbereid ben en aan de slag kan. Zo'n grote quilt is toch een hele stap. 


Over mijn éénpersoonsbedquilts heb ik toch echt twee jaar gedaan. Toen had ik nog wel een fulltime baan, dat moet gezegd. Maar toch, deze klus zal toch enkele jaren meer gaan duren denk ik.
Geen punt, we zien wel, maar verwacht niet van mij hier maandelijks een geweldige voortgang te zien; dat zit er werkelijk niet in. Na de lapjesjacht meld ik mij weer, mét de nieuwe lapjes en misschien ook wel met het aantal door mij te maken vierkantjes waaruit de quilt bestaat.
Ik ben voorlopig weer van de straat!

10 opmerkingen:

 1. Ik vind het een prachtige quilt! Nee, die mag niet blijven liggen. Fijn dat jullie zo elkaar kunnen helpen. Ik ben heel benieuwd hoe je verder gaat, want heb je ook nog lapjes van Lisa om delen uit te halen?

  grtjs, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zeker, die heb ik ook, dus ik kan al een goed gedeelte verder. Groet @

   Verwijderen
 2. Pfff, prachtig hoor, maar op voorhand al weten dat je er zoooo lang over doet;(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heeft rust, heerlijk een beetje voortnaaiend en het alsmaar mooier zien worden.

   Verwijderen
 3. Wat een werk zeg ... amaai ! Maar als het zo rustgevend werkt voor jou ... echt heerlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het wordt door mij natuurlijk nauwlettend gevolgd en ben benieuwd hoe het zal worden!!Met zo'n grote quilt moet je uiteraard veel geduld hebben, maar het is zo heerlijk elke keer een stukje verder gaan! Aan jou Anneke is het goed besteed, mijn lapjes voelden zich gelijk thuis bij jou......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig patroon! Leuk dat jullie dit zo opgelost hebben. Ben heel benieuwd naar je eerste blok! Lieve groet, Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zal best mooi worden ,leuk dat je er zo n zin in hebt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een goed idee van jou om haar quilt de jouwe te maken!!
  het wordt wel een bereklus, maar dat mag de pret niet drukken: dat gehang op straat is ook nix.....;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben erg benieuwd hoe hij gaat worden! Het patroon van het eerste plaatje vind ik in ieder geval veelbelovend! Wel grappig, ik zat me laatst net af te vragen wat er van die quilt van mijn moeder was geworden, zag er niks mee gebeuren. Maar nu krijgt ie een mooi tweede leven!

  BeantwoordenVerwijderen