donderdag 17 mei 2012

pasta bolognese maar dan op mijn manier

Natuurlijk ga ik van dit blog geen kookrubriek maken maar zo af en toe een recept, dat moet toch kunnen. Deze publicatie is op initiatief van mijn man, die steeds weer zó smult van deze pasta en gisteren uitriep: dit moet op je blog. Daarom dus. Voor écht veel en super lekkere recepten moet ik naar Ann (klik) verwijzen, die toevallig gisteren ook een pasta opvoert.


Over bolognese-saus kan een mens hele vuistdikke boeken volschrijven, over langzaam koken en indikken en dan dit en dan dat. Ik doe dat allemaal niet. Dit is een recept dat echt heerlijk is, zó klaar en volgens mijn man dus hè (niet dat ik van verwaandheid wordt beticht), hoogstaand culinair....




Voor twee personen:
200 gram verse pasta
100 gram gehakt (less is more)
1 ui, kleingesneden
100 gram champignons in dunne plakjes
5 tomaten met smaak (tasty tom) in blokjes
flinke hand gemalen oude geitenkaas geraspt
1/2 plantje basilicum alleen de blaadjes (ongeveer 2 volle eetlepels) in stukjes geknipt
1/2 theelepeltje (vegetarische) kruidenbouillon
versgemalen peper en zout.




Begin met de saus en zorg ervoor dat de pasta precies op hetzelfde moment klaar is als de saus. Pasta koelt altijd zo snel af. Voor die tijd dus de tafel gedekt hebben en ervoor zorgen dat iedereen in de buurt (die mee eet) standby voor aanvallen is. 


Bak de ui tot ze glazig is en daarna het gehakt totdat dat rul is. Champignons erbij en een paar minuutjes zachtjes laten bakken. Tomaten erbij, ook weer een minuut of drie.
Zout en peper van de molen dus (echt veel lekkerder) en dat halve schepje kruidenbouillon erbij.
Wil je de saus iets dunner dan een beetje heet water erbij.
Op het allerlaatste moment de blaadjes basilicum erdoor roeren.


Pasta afgieten en bij de saus, goed doorroeren.
Op het bord de kaas eroverheen.
Zalig !




4 opmerkingen:

  1. Dit ga ik op een zaterdag klaarmaken...; dat is een dag dat ik niet al te uitgebreid bezig wil zijn. Het lijkt me een prima recept.
    Een fijne dag en tot een volgende keer; Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nou @nneke...ik ben dol op recepten dus zet maar op je blog hoor! ;) dit klinkt heel smakelijk, ik ga het dinsdag maken dat is nl onze pastadag! ik laat je nog weten hoe het in de smaak viel. Dank! Groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het lijkt me heel erg lekker, ik ga het heel gauw uitproberen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt me heerlijk Anneke, ik heb het recept meteen afgedrukt en ga het deze week maken. Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen