zaterdag 19 mei 2012

appelboom

Fruitbomen in de tuin vinden wij geweldig, alhoewel mijn wederhelft altijd weer zorgelijk wordt, als hij ziet dat van ál die bloemetjes er toch ook zo heel veel niet aan de boom blijven zitten. Inmiddels heeft de tuin van het huisje bij de zee vijf fruitbomen: een peer, doyenne de comice (waarvan wij denken dat hij de winter niet echt goed is doorgekomen, hij gaat opeens raar doen); een stoofappel, een échte ouderwetse soort; een pruim, reine victoria. Volgens mij de enige echt lekkere pruimen want de pit zit los. Pruimen waarvan de pit vast zit, vind ik onuitstaanbaar. Een stoofpeer, gieser wildeman natuurlijk en een kers, die dit jaar geplant is.


Dit jaar heeft én de pruim én de stoofpeer geen enkel bloemetje. Hoe dat nou toch kan? We verzorgen ze met zóveel liefde. We geven ze zelfs paardenmest! De bomen zien er prachtig uit, dus hopen we op volgend jaar. Het blijft de natuur hè, soms gaan die dingen zo.


Maar de appelboom:


Vól met bloemetjes. We hopen op een rijke oogst. De man is in staat met een kwastje plaksel de bloemetjes aan de tak te smeren opdat ze écht goed blijven zitten. :) 

8 opmerkingen:

 1. Wij hebben hier al vier jaar een kerselaar staan ... maar het zal nog een aantal jaren duren, vrees ik, vooraleer we echt eens iets meer zullen kunnen oogsten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is het niet handiger met dat kwastje voor bestuiving te zorgen????????

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als de bomen nog jong zijn slaan ze wel eens een jaar over... We hebben natuurlijk wel een heel vreemde winter achter de rug... Je hebt kans dat pruim en stoofpeer er volgend jaar gewoon weer zijn. Reine Victoria is wel een heel lekkere pruim.
  Succes met het spul en tot een volgende keer. Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hebben jullie het heerlijk daar!! Een ware fruit-paradijs..Veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een mooi plekje hebben jullie daar! Heerlijk om al dat fruit zelf te telen! Reine Victoria is ook voor mij de lekkerste. Fruitbomen slaan vaker een jaartje over (weet ik uit eigen ervaring!)
  Lieve groet, Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk fruitbomen , je appelboom doet het geweldig ;o) Hier is de kamerfoelie heel erg aan het groeien maar tot nu toe zien wij nog niets bloeien .....misschien is het of groeien of bloeien , en de natuur doet wat ie wil.
  Maar dit wordt vast een goede oogst!
  groetjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh gelukkig, het ligt niet aan ons! Ons abrikozenboompje heeft de bloesem ook overgeslagen (en dat terwijl ik hem daar stiekem een beetje op uitgezocht had, want bij ons staat hij in de pot op het terras en een grote abrikozenoogst is dus toch uitgesloten)... De citroen heeft de afgelopen winter niet overleefd, en de mandarijn ook niet, lijkt het. Voor ons dus geen lijmpotje om de bloemetjes vast te plakken. ;) (Oh Anneke, ik loop af en toe nog eens een winkeltje binnen, maar tot nu toe nog geen succes. Misschien moet ik eens ergens vragen of ze die ene, die ik voor je gevonden had, kunnen bestellen?)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zou leuk zijn natuurlijk nog een schaartje maar laten we anders de Kerst maar afwachten....

  BeantwoordenVerwijderen