woensdag 23 mei 2012

een project erbij

Nu de quilt voor dochter 2 af is, moet er natuurlijk een nieuw quiltproject komen. Naast de stoplap en af en toe een klein borduurwerkje is een quiltproject een echte noodzaak. Iets kleins heb ik aan mijn wederhelft beloofd. Hij kreeg het soms benauwd van al dat werk dat er aan het maken van een quilt vast zit. "Vind je het écht wel leuk?" en "Wat een werk!"
Al jaren ligt er een foto en beschrijving uit een Ariadne van tientallen jaren geleden te wachten op uitvoering en dat moest het dus maar eens worden. 


Hartjes en kransen daar heb ik wat mee. Dit keer dus hartjes. Het werk wordt niet zo groot, klein zelfs, 40 x 50 cm, maar wordt volgens mij erg leuk. 


Dit is een eerste begin natuurlijk, de hartjes zijn geknipt, een paar al om het kartonnetje gewonden, één zelfs al geappliceerd op de stof.

Heerlijk werk, alhoewel dat appilceren ook de nodige oefening vereist. Natuurlijk mogen de steekjes niet echt gezien worden. Ik vul de hartjes met een heel klein beetje fiberfill zodat ze wat dikker worden en er goed bovenop komen te liggen. 

5 opmerkingen:

 1. Ziet er gezellig uit, mijn shawl is af, ben ook weer op zoek naar 'werk'!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk dat jij ook met hartjes bezig bent ik ook maar op een andere manier gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is altijd weer leuk om iets nieuws te beginnen. Ziet er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit wordt weer een hele leuke en fijne werk wat we al gewend zijn van jou!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gaaf al die hartjes, Anneke! Leuk om ze iets op te vullen, dan krijg je wat reliëf..

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen