dinsdag 8 oktober 2013

gek op dozen !

Wat treft ons allemaal een geweldige nazomer…… Van binnen hobbymatig bezig zijn komt nog niet veel terecht. Buiten is het nog zó heerlijk.

Maar een van die binnendingen die ik het komende najaar ga doen is bezig zijn met karton, of liever gezegd grijsbord. Van dat spul worden dozen, mappen, omslagboekjes enz enz gemaakt.
Ik ben stapelgek van dozen, mapjes en dergelijke.
Mijn man en ook mijn zwager, zijn dat ook. Zij hebben ooit in een grijs verleden samen ‘voor de lol’ de beroepsopleiding voor boekbinder gedaan. Een opleiding die voor een deel ook ingaat op kartonnage en alles wat daarmee samenhangt. Zij kunnen dus al prachtige dozen maken en doen dat ook nog regelmatig.


Maar om dat nu van je man te leren, dát komt er dus niet van.
En daarom hebben we in Ierland (!) een workshop gedaan, die meer dan geweldig was. Gezellig, veel ruimte ook om te wandelen en heel veel mooie dingen gemaakt. Een paar dozen laat ik jullie zien.



Het kleine doosje was het startstuk; daarna de pennenbak met bijbehorend omslagboek (niet op de foto); de drievaksdoos was het pronkstuk van mijn werkweek en het notitieblokje een afsluitend werkje.


Kortom: weer een hobby erbij… En daar komt meteen ook het probleem: waar haal ik toch de tijd vandaan?


10 opmerkingen:

  1. Wat een geweldige hobby! De dozen die je gemaakt hebt zijn prachtig. Je moet denk ik wel een pietje precies zijn voor dit werk.
    Ik heb een doosje, gemaakt door je zwager, gewonnen bij een verloting van Marloes. Gebruik het dagelijks want ik heb er de kleine dingen in gedaan die ik bij het breien af en toe nodig heb. Meetlint, toerenteller, stekenmarkeerders, naald, schaartje.
    Helaas past het kabelnaaldje er niet in, maar dat heeft een plekje bij de haaknaalden.
    Veel plezier bij dit nieuwe avontuur.
    Groet, Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh... mooie doosjes!
    Volgens mij haal jij de TIJD uit die prachtige doosjes.
    groetjes Meta

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig zijn de dozen, en ja, jij kan het, omdat je inderdaad pietje precies bent.....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De resultaten van de lessen zijn prachtig. Misschien kun je van je hobby je beroep maken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jij kunt toch zoveel dingen waar ik zo naar opkijk zeg ! Zo ingenieus gewoon, die drievaksdoos bv ! Echt prachtig !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geweldige hobby, Anneke! Ik heb jaren geleden een cursus kartonnage en dozen maken gedaan, en daarmee begon het hobbyen weer een nieuw leven te krijgen!
    Wat een mooie werkstukken heb je al gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. al eerder geprobeerd te reageren, maar de verbinding lukte niet. Dus nu nogmaals even proberen. Mooie dozen. Inderdaad weer een hobby erbij, nog tijd over??
    xx

    BeantwoordenVerwijderen