dinsdag 4 juni 2013

Guernsey en Herm

Enige jaren geleden waren wij op vakantie naar de Kanaaleilanden en het kriebelde om nóg een keer te gaan. Met Jersey hebben we niet veel, maar Guernsey (en ook het heel kleine eiland Herm) bezoeken, zou wel heel geweldig zijn. Die schitterende klifpaden lopen, geweldig. De boot geboekt, het hotel gereserveerd en bedacht dat dat mooi te combineren zou zijn met een bezoek aan Normandië, de boot vertrok vanaf het haventje Diëlette, hoog in La Hague, een meer dan prachtig deel van die regio. Allemaal ergens einde winter bedacht, hopend op heerlijk weer, maar het was koud, érg koud, 3 graden toen we gingen, en regen regen regen, afgewisseld met wat hagel. Veel te koud voor de tijd van het jaar, maar had niet half Europa daar last van ? 

Op Guernsey (de Fransen schrijven Guernesey en spreken dat uit als kurneseij) hadden we een paar redelijke dagen, maar toch, om het anders te zeggen, de korte broeken en t-shirts korte mouw zijn schoon weer mee naar huis gekomen.....

De klifpaden hebben we allemaal nog een keer kunnen lopen en waren schitterend en ook Herm was nog net zo mooi. 

Van dat kleine eiland hebben we eerder al felgele slakkenhuisjes meegenomen. Ik noem die dingen slakkenhuisjes, maar eigenlijk is de naam 'stompe alikruiken'. 

Ik ben gék op dat soort schelpjes, eigenlijk op alle schelpen en heb ze verwerkt in een kransje.
Opgehangen aan de zijkant van ons huisje-bij-de-zee, waar het nu nog een weekje vakantie vieren is. Mét heerlijk weer gelukkig!

6 opmerkingen:

 1. wat leuk om je schelpen zo te verwerken zeg! oh heerlijk...lekker vakantie aan zee vieren mét idd mooi weer! Veel plezier nog.

  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je prachtige kransen gemaakt!! Zulke mooie schelpen heb ik nog nooit gezien....maar ik zoek ook niet...
  Wij waren 10 jaar geleden op Jersey -een tuinenreis- wat schitterend! Een dag naar Guernsey heeft natuurlijk niet een goed beeld gegeven van dat eiland. Zou er heel graag weer naar toe gaan, maar dat laat het fysiek van Heer B. niet toe. Jammer maar het is niet anders.
  Dat het zo koud was is natuurlijk heel akelig, maar je kunt deze week volop genieten. Eindelijk.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi zus, prachtige kransen, ze horen daar op de muur zo dicht bij zee. Fijn dat het mooi weer is, gegund. Hier ook snikheet met een lekkere wind. We komen echt aan onze trekken! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk je kransen en nog maar even genieten daar

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aha, daar ben je weer!!! Leuk die krans!
  Heel vervelend van het weer, geniet er nu maar van, hier is het nu ook lekker op het balkon!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk idee, die kransjes! Mooie kleuren ook.

  BeantwoordenVerwijderen