zondag 10 maart 2013

werk in uitvoering

Tegen de productie van mijn oudste zus kan ik niet op en ook al helemaal niet tegen haar overvloed aan blogberichten, die vaak erg leuk geschreven zijn en ook zeer gewaardeerd worden (zie ik aan de opmerkingen en het grote aantal volgers). 

Ook de jongste zus komt op dreef, het heeft wat langer geduurd voordat ook zij een blog begon, maar nu het zover is, is ook zij vaak niet te stuiten in de berichtgeving. 
Marloes jut mij af en toe wat op (lieflijk hoor), dat ook ik wat meer moet schrijven, maar ik ben van het soort dat sneller denkt: "wat heb ik nu te melden?".
"Ben je mal.... schrijf gewoon op waarmee je bezig bent" was haar antwoord en dus doe ik dat nu maar weer eens.


Erg veel tijd heb ik in het afgelopen weekend besteed aan het uittekenen en knippen van een groot aantal patroondeeltjes voor de quilt. Ik had eerder al alle door Lisa nog niet aan elkaar gezette deeltjes aan elkaar genaaid en dus heb ik inmiddels twee patronen klaar. 

Klaar in die zin dat de onafhankelijke deeltjes aan elkaar zitten. Elk patroon bestaat uit 50 vierkantjes, ofwel 200 stukjes in totaal. Heb geen meelij, het is echt een hobby! Pas als ik een groot aantal vierkantjes af heb, kan ik gaan bepalen hoe ik ze aan elkaar zal zetten, roze in het midden of juist aan de kant; van roze naar blauw, of juist niet, donkere kleurtjes bij elkaar of dat juist afwisselen, het grote gepuzzel is nog lang niet aan de orde.Inmiddels heb ik van de meeste lapjes een stapeltje geknipt. Ik kan weer wat aan elkaar gaan naaien.
Wordt vervolgd!


7 opmerkingen:

 1. Geweldig Anneke, je gaat goed!
  Wat heb je veel getekend en geknipt, het begint echte vormen te krijgen, je ziet het al wat het moet worden! En inderdaad, geen medelijden met ons, want met de hand werken vinden we gewoon enig, gezellig, af en toe pijnlijk (!?), maar het geeft een voldoening.....onbeschrijfelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel goed zus ,ziet er spannend uit en ieder doet toch gelukkig wat ie leuk vind en ja regelmatig iets melden is gewoon leuk en stimuleert groet je oudste zus ,marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, jij hebt een berg lapjes geknipt. Heerlijk om te doen, hè. Gewoon, op je gemakkie, geen haast maken, handwerken is voor onze ontspanning. Wat zouden we zonder die heerlijke hobby moeten ;-)
  Ben benieuwd hoe je quilt gaat worden, het ziet er in ieder geval veelbelovend uit!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je hard aan het werk met al die lapjes. Ja, dat is heel veel werk en als je het 'met de hand' doet kost het veel tijd. Ik vind het prachtig en doordat mijn oudste zus ook met lapjeswerk bezig is, weet ik er ietsie pietsie van.
  Ik maak ook niet zo vaak een blogbericht; ben wel steeds van plan om het vaker te doen, maar er komt altijd wat tussen en de dagen vliegen om.... Wel probeer ik zo veel mogelijk reacties te geven; dat vind ik heel leuk om te doen.
  Een hele fijne dag en ga maar lekker door met je eigen ding en in je eigen tempo. Is Marloes de oudste van de zussen??? Ik weet wel dat juffrouw W de jongste is.
  Tot een volgende keer en groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, hier de jongste zus. Anneke is de oudste Willemien. De verstandigste ook...;).
  En nu heeft ze dus het advies opgevolgd van de middelste zus, heel goed. Iedereen heeft wat te melden. Het is allemaal de moeite waard hoor!
  Sterkte verder met de lapjes, wat een heidens karwei is het. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo leuk; drie bloggende zussen! En ja, we hebben zo allemaal onze eigen stijl. Gewoon je gevoel daarin volgen, dan blijf je authentiek ... , wel zo leuk hoor!
  Heerlijke stapel lapjes heb je daar liggen, ik zou bijna komen puzzelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind dat er alsmaar moeilijker en ingewikkelder uitzien precies ... Petje af !

  BeantwoordenVerwijderen