donderdag 28 maart 2013

even snel iets bij de koffie


Bakken vind ik heerlijk, niet alleen het resultaat, maar ook het bakken zelf. Eigenlijk nóg leuker dan koken. Vooral op een zaterdagmiddag als de boodschappen in huis zijn, de was draait en het weekend nog grotendeels voor je ligt; die geur van zelfgemaakte koekjes of taart.... heerlijk. Ouderwets genieten. 

Ik maak geen taarten belegd met marsepein; geen cupcakes; maar erg graag gemakkelijke recepten die anderen het idee geven dat ik daarvoor een hogere culinaire opleiding heb afgerond, wat natuurlijk helemaal niet zo is!

Ik ben altijd op zoek naar recepten die super eenvoudig zijn én super lekker.
Dat is het geval met deze brownietaart; het basisrecept komt van Rens, mijn schoonzoon.
Ik geef het graag door:

Voor een bakvorm van 18x28 cm:

100 gram wal-, hazel- of peccannoten (of een mengsel)
100 gram gedroogde abrikoosjes
80 gram chocolade (+ 70%)
scheutje amaretto of rum

75 gram boter
mespunt zout
2 eieren
200 gram fijne kristalsuiker
80 gram zelfrijzend bakmeel

Kom we gaan eraan beginnen, zou zij zeggen:


Noten grof hakken, abrikoosjes klein snijden. Oven op 180*.

Smelt de chocolade en de boter samen au bain marie. Klop het zout, de eieren en de suiker erdoor, bakmeel erdoor scheppen en daarna de abrikozen en de noten én een scheut amaretto.
Bakpapier in de vorm, laat de randen omhoog staan dat worden gemakkelijke handvatten. Beslag erin en 30 minuten in de oven.

Serveren in vierkantjes met eventueel wat slagroom. Stel dat hij niet meteen op is, de dag erna of daarná wordt hij alsmaar lekkerder.


9 opmerkingen:

  1. Dat gaat wat beloven voor de paasdagen..., ik heb hier een stelletje lekkerbekken!
    Bedankt voor je recept, Anneke...

    groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ziet er wel uit alsof het aan de ribben blijft plakken, maar dat mag ook wel eens af en toe

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er weer heerlijk uit Anneke ! En uit ervaring weet ik hoe lekker jouw maaksels zijn....jammie jammie elke keer weer....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oh, heerlijk!! Als er maar chocola in zit, he, word ik helemaal blij van....;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Morgenvroeg tijdens de koffie zal ik er nog even aan denken. Het ziet er heerlijk uit en natuurlijk moet er slagroom bij. Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou ja, die van de Schoonzoon kunnen natuurlijk niet overtroffen worden, maar die van jou zijn ook heeeel lekker hoor. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. oh héérlijk..die ga ik morgen maken!! groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen