vrijdag 5 april 2013

een verrassing over de post

We waren even een weekje weg, zalig. Thuiskomend lag er naast de stapel kranten en de gewone post ook nog een wat dikkere envelop, waarop ik onmiddellijk het handschrift, maar ook de stijl, van mijn zus ontdekte. Heerlijk post, en nog leuker is gezellige post!

Eerst de vakantiezooi opgeruimd; een wasje aangezet, de kachel hoog, een kopje thee en dán pas die envelop openen, want voor leuke post moet een mens wel eerst lekker gaan zitten. Dat openen en lezen kan niet in haast gebeuren.

De verpakking was alleen al leuk: op de envelop was aan twee zijden gestempeld met het mopshondjesstempel.

Binnenin zat er nóg een envelop, gemaakt van een bladzijde uit een kookboek waarop  heerlijke koekjes stonden afgebeeld (ik ben enorm van koekjesbakken). Die envelop was van een prachtige sluiting voorzien: twee splitpennen met heel kleine rubberen appeltjes, verschillend van kleur. En dan daar weer in zat een gevilt hartje, prachtig afgewerkt met een kransje van bloemetjes erop, heel fijntjes, heel mooi gemaakt, echt schitterend, met een ringetje eraan waardoor het goed ergens aan is te bevestigen. Geweldig mooi, temeer daar ik ook nog eens heel erg fan ben van kransen, de vorm van kransen, maar ook kransen in allerlei soorten en maten.

Dat is nog eens leuk thuiskomen! Ik ga een mooi plekje bedenken om het hartje aan te bevestigen.
10 opmerkingen:

 1. Wat een gezellig verhaal over een heerlijk pakje. Ja, jouw zus weet wel waar jij van houdt... Dat was dus echt leuk thuiskomen van een heerlijke week weg.
  Nu weer over tot de orde van de dag en dat begint met een weekend. Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat doe ik ook altijd: eerst alles aan de kant en dan lekker gaan zitten met leuke post. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je hebt helemaal gelijk..lekker even zitten voor iets leuks zodat je er met volle aandacht van kan genieten. En dat was dit zeker!! Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat er na een fijne week zo'n verrassingsenvelop tussen de post zit. Ik zat die prachtige hanger net nog te bewonderen bij je zus en nu is ie dus al bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke verrassing! Marloes heeft het heel lief gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk thuiskomen met mooie post van zuslief. Ik ben zaterdag gezellig een dagje bij Marloes geweest en zij wees mij op jou blog, ziet er leuk uit Anneke dus ik ga je volgen, groetjes Linda.

  BeantwoordenVerwijderen