maandag 26 november 2012

Vlieland met windkracht 10

Al vaker ging ik met mijn zussen op pad en vertelde ik daarover op dit blog. Dit keer ging ik met beide zussen én hun dochters en één dochter van mij (de andere kon écht niet mee...) een lang weekend naar Vlieland, klein maar erg fijn. Met zes dames op pad..... dat kan alleen maar leuk worden en dat werd het ook. We hebben alle soorten van weer gehad van zon op vrijdag, regen op zaterdagochtend, maar écht weer zon 's middags, en een flinke storm op zondag met windkracht 10 (er werd hier en daar zelfs 11 gezegd). We hebben heerlijk gegeten; heerlijk geslapen (wat voor de jonge moeders onder ons een ware luxe is!), heel veel bijgepraat, ontzettend gelachen en ook heel veel gehandwerkt. Dat kan niet anders met zulke handvaardige meiden. We vielen op in het hotel, zo'n breiend en hakend clubje; er werd zelfs geprobeerd een bestelling te plaatsen, maar die bestelling is niet opgenomen... 

windkracht 10


Ook aan de conditie is gewerkt: gefietst natuurlijk en het eiland is écht heuvelig, dus de beenspieren waren werkelijk nodig; gewandeld langs het wonderschone strand, maar ook is er een sessie yoga gevolgd. 
Dat lijkt zo eenvoudig, zo gemakkelijk, zo helemaal geen sport, maar waarom heeft een mens dan later die dag (dagen) zoveel spierpijn? 


Op zondag was er nog een tocht met de Vliehorstexpres. Een tocht van 18 kilometer naar het drenkelingenhuisje helemaal westelijk op het eiland. Daar, bij échte storm,  met wind die je bijna omver blies, waren we getuige van een huwelijksaanzoek. Echt een waarbij de man met de knieën in het zand boven de wind uit luidkeels riep: "Patries: wil je met me trouwen?". Geweldig toch? 

9 opmerkingen:

 1. Wat geweldig dat jullie op Vlieland geweest zijn. Je bent dan vlak bij ons geweest voordat je op de boot stapte.... Wij wonen op loopafstand van de veerboten. Prachtig eiland; lekker rustig vergeleken bij Terschelling. Handwerkende zussen spreekt mij wel aan. Met 2 van mijn zussen heb ik onze privé brei-en handwerkclub. We wonen bepaald niet dicht bij elkaar, maar we zien elkaar regelmatig en dan wordt er wat af geklept. Heerlijk.
  Wat een storm gisteren. Toen jullie met de boot terug gingen naar de vaste wal was het ergste voorbij. Soms staat heel de veerbootkade onder water en moeten schotten geplaatst worden om het dorp te behoeden voor overstroming.
  Fijne week en groeten van Willemien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heerlijk verhaal van jullie fijne weekend. Geniet nog even na. Een volgende keer dus even bij Willemien aan ;)
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk verhaal van het huwelijksaanzoek! Ik ben blij dat jullie heelhuids terug zijn! Tot gauw...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was wel een stormpje inderdaad maar ook weer lekker Gr. Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig dat we er alle 3 over vertellen, het was heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hallo Anneke, wat een geweldig weekend zullen jullie gehad hebben!
  Wat zijn onze waddeneilanden toch geweldig, he, wij zijn net terug van Ameland en Texel staat al gereserveerd.....;)
  Wat leuk dat jij ook jonge handwerksters om je heen hebt: helemaal top, die meiden die het stokje overnemen!!
  En die storm hebben wij in Bergen aan Zee beleefd, we waren compleet gezandstraald, jullie ook?
  fijn weeekend, groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ameland zijn wij nog nooit geweest.... Dat moet toch werkelijk eens gebeuren. De eilanden zijn geweldig en dan met zussen én het jonge volk.... Geweldig. Fijn weekend ook voor jou. Misschien komt de Sint ook nog bij jullie? @

   Verwijderen
  2. hallo Anneke, nee, wij hadden dit jaar een Sint-loos jaar!!!.......;)
   Kwam toevallig zo uit, helemaal niet erg!
   Ameland moet je dan nog echt een keer doen, hoor, is ook zo leuk met snoeperige dorpjes!!
   lieve groet, Sylvia

   Verwijderen