zondag 25 november 2012

kerstversiering (1)


Enige jaren geleden, toen ik zelf nog niet echt fanatiek 'in de lapjes' was, kocht ik in Brussel op de kerstmarkt een denneappel, gemaakt van keurig in elkaar gevouwen en gerangschikte lapjes. 
Hij hangt al jaren rond Kerst te pronken. 

Maar alleen is maar alleen en een paar erbij is wél zo leuk. Lisa nam het voortouw en organiseerde voor onze quiltbee een workshop 'denneappels' maken. Niet alleen goed verzorgd maar natuurlijk ook geweldig gezellig.

Ik maakte twee andere, uit de kerstlapjes die nog door mijn moeder zijn gekocht; toch heel bijzonder. Zij zou het geweldig hebben gevonden dat ik nu met haar lapjes bezig ben. 

Nog een heel gepruts zo'n ding, want het moet natuurlijk allemaal héél netjes en na enige tijd krijg je een geweldig zere duim van het induwen van de spelden. Maar het resultaat is wel heel leuk geworden. 

9 opmerkingen:

 1. Heel erg leuk zit er moeilijk uit mooi kleedje ook Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi!!! Dan moet toch echt de kerstboom gekocht worden! Ha...ha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk die dennenappel! Lijkt me ook inderdaad best veel werk om te maken. Groetjes uit een stormachtig Capelle, Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, die zijn echt héél mooi. Ik kan me een beetje voorstellen hoeveel 'prutswerk' daarin zit, al die kleine gevouwen lapjes. Maar nu heb je dan ook wel echt iets moois en gemaakt van dierbare lapjes.
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat prachtig! Ze zien er heel mooi uit! Netjes en precies gemaakt; dat had ik ook niet anders van je verwacht:) Wat mooi dat je de lapjes van je moeder kon gebruiken, dat maakt jouw versiering wel heel bijzonder. Fijne dag en groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi geworden, Anneke! het ziet er erg leuk uit, al is het niet BLAUW.......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie dennenappel heb je er nu bij. Zonde als die lapjes van je moeder zo blijven liggen, nu zijn ze verwerkt tot iets moois. Het is echt jaren geleden dat ik er eens één gemaakt heb. Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Had dit nog niet eerder gezien maar vind het een heel leuk idee zo'n denneappel!

  BeantwoordenVerwijderen