zaterdag 13 oktober 2012

donkere dagen

Donkere dagen, herfst, wind, regen en alles wat daar bij hoort, heeft ook zo zijn voordelen: het is heerlijk om je in een boek te 'vergeten'. Al weer een tijd geleden wees mijn zus mij op een volgens haar 'geweldig' boek: "Met mest en vork" geschreven door Alma Huisken en van meer dan prachtige foto's voorzien door haar partner Doortje Stellwagen. 

Ik kan het iedereen aanraden en dus daarom dit blogberichtje.
Het is een kookboek, maar toch eigenlijk niet; een tuinboek, maar ook weer niet helemaal. Het is eigenlijk een logboek over de tuin die de beide dames beheren en bewerken De Groene Luwte geheten en gelegen in het noordelijke stuk van de provincie Groningen. Twee dames die in de binnenstad van Haarlem woonden en nu daar op de Groningse platteland hart en ziel verloren hebben aan hun lap(je) grond en dieren.
Natuurlijk is er ook een website en een blog en ook die zijn allebei geweldig.
Er zit alleen één nadeel aan dat hele boek: ik zou zó graag dan ook zo'n moestuin willen en nog veel meer tijd om van alles en nog wat te gaan uitproberen.3 opmerkingen:

  1. Tja dromen dat ga je er van! Ik mag niet meer dan alleen steeds de huidige maand lezen. Zo leuk! Joyce

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik bij de boekhandel kom ga ik het zeker bekijken. Bedankt voor de tip. Ik zie ook dat ze open tuinendagen hebben, lijkt me leuk. Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen