vrijdag 14 september 2012

Even Berlijn

Dat is dan weer het voordeel van maar weinig volgers, een mens kan rustig even zijn blog laten voor wat het is, er staan geen grote aantallen mensen te wachten op een nieuw bericht...... Ik kan gewoon een weekje weg en het daarna nog even rustig aan doen :)
Met vrienden doen we geregeld een reisje naar een grote stad. Alleen binnen Europa, de andere werelddelen zijn ons écht te ver weg. Canada staat nog wel stilletjes ergens op een lijstje, maar of dat er werkelijk van komt...

Dit keer Berlijn, waar wij al eerder waren, maar de vrienden nog niet. 
Wat is dat toch een geweldige stad, een stad waarin meer dan volop wordt gebouwd. Gloednieuwe super moderne gebouwen maar ook heel oude inmiddels al ineengestorte, die gloednieuw en dan in de oude stijl weer worden herbouwd. 
Door de stad lopend kruis je vaak bouwputten die zó groot zijn en zó voetgangervriendelijk zijn ommuurd, dat daar naar kijken je toch al snel een paar uur kan gaan kosten. We hadden de tijd en hebben meermaals stil gestaan en enorme boren enorme gaten zien maken waarin de wapening, van weer enorme proporties, zich een weg boorde. Geweldig om te zien. 


Niet alleen de hoogtepunten in de stad hebben we bezocht maar natuurlijk ook een deel van de andere wijken, die ook zo opgeknapt worden dat sinds ons bezoek van twee jaar geleden, daar ook al weer erg veel was veranderd/verbeterd. Prenzlauer Berg is inmiddels een echte aanrader.


Terugrijdend met de trein (een werkelijk supere verbinding, waarin voor ons zelfs geen overstap zat) was de enige conclusie: we moeten werkelijk snel weer!

4 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk om zo af en toe even weg te gaan. En dan lekker met de trein. Heel comfortabel en je kunt ook nog wat doen tijdens de reis... Ben nog nooit in Berlijn geweest; ik zou daar best naar toe willen.... wie weet. Fijn weekend en groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat reizen jullie veel ... Leuk ! Moet ik misschien ook eens doen, naar Berlijn gaan, want ben er echt nog nooit geweest !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn om er zo even tussenuit te gaan. Berlijn lijkt me prachtig. Wie weet ;) Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Berlijn is prachtig. Ik was er voor het eerst 40 jaar geleden. De muur stond nog en Oost Berlijn een no go area. Inmiddels een stad met veel sfeer en een nieuw hart.

  BeantwoordenVerwijderen