zondag 2 september 2012

aangestoken

Links en rechts verschijnen er in blogland de meest mooie haakwerken die er zomers uitzien en vooral ook heel erg gemakkelijk te maken. Dat laatste is natuurlijk lang niet altijd het geval, maar het oogt wel zo.
Het leek me erg leuk dat ook weer eens te proberen. Heel lang geleden maakte ik een beddensprei in donkerbruin, dat was dé trend in die jaren, donkerbruin en oranje. 
Inmiddels is oranje weer verschrikkelijk hip. Zo gaat dat. 
Maar dat idee om zelf.... werd uitgesteld, eerst even dit afmaken en dat en misschien ook nog dat wat al een tijdje in de kast ligt ... En dat werk van mijn moeder, dat zij nooit heeft af kunnen maken...
Nee het mocht nog niet.

Maar toen we vorige week in ons huisje bij de zee waren en de handwerktas per ongeluk thuis was blijven staan......... toen kon ik werkelijk niet anders dan even naar de winkel in het dorp, gewoon om te kijken of daar misschien iets heel kleins tussendoors stond.
En natuurlijk stond daar wat. Raar idee te veronderstellen dat dat niet zo zou zijn.
Ik toon jullie vast de grannys zelf, het begin. Heb er inmiddels een stuk of twintig af. Nee het wordt niet echt klein, maar geen plaid of deken. Het is een eenvoudig patroon maar zó leuk en heerlijk om te doen. 
Van de week gaan we op reis, een lange treinreis, en dat is nou toch zo leuk: dit werk kan in de trein genoeglijk worden voortgezet. Praten en breien (haken) kan tegelijk en de loeplamp is niet nodig; een bolletje katoen, een haaknaald en een schaartje, dat is alles.

Wordt vervolgd.
O ja, bij het pakket hoort ook de kleur rood (maar die moest worden nabesteld) en een stuk stof.

7 opmerkingen:

 1. Wat heb je al veel gemaakt! Het wordt heel erg mooi! Je komt zeker met een hele grote lap terug!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig om te zien dat die oude dingen weer terugkomen, hè. Ook ik heb ooit een complete sprei van granny's gehaakt, alleen werden ze toen nog niet zo genoemd.
  Ben benieuwd wat je van de granny's gaat maken. Gokje.... en tas?
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt in die week al heel wat gehaakt. Leuk hoor... Natuurlijk kun je in de trein lekker haken... en ook ik ben benieuwd wat van al die granny's samen gemaakt gaat worden. Succes en groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb Ze gisteren met eigen ogen kunnenaanschouwen en ja heel leuk en je gaat super hart ,heerlijk in de trein haken veel plezier ,je zusje Gr. Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat vind ik ook zo leuk aan haken, dat je dat werkelijk "overal" kan doen ! Deze kleurencombinatie is alvast veelbelovend !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat haakt lekker he, die granny's. Echt zo'n lekker werkje dat je even tussendoor kunt doen. Leuke kleuren ook, toevallig ben ik net onze woonkamer in die kleuren aan het 'pimpen'.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja leuk zo'n haakwerkje. Mooie kleuren gebruik je.

  BeantwoordenVerwijderen