zaterdag 21 juli 2012

even iets totaal anders

Onze keuken moest dringend worden opgeknapt. De verschillende apparaten gaan het een voor een begeven. Ik noem bijvoorbeeld de afzuigkap; de oven en (van de week) de afwasmachine. 
Voor de nieuwe apparaten moet dan vaak het een en ander weer worden aangepast en daardoor wat aan de verschillende kastjes worden gesleuteld. Ook een lekkage vorige winter heeft de nodige narigheid doen ontstaan en dus werd het écht tijd voor een grondige opknapbeurt. 


De keuken is zo'n dikke twintig jaar geleden in eigen beheer door mijn man en zwager gemaakt. De mannen zijn van het superhandige soort, dat is wel heerlijk. En dan opeens is er een heel vrij weekend, zijn alle kinderen met hun aanhang (uiteraard) op vakantie én komt van de week de nieuwe afwasmachine en daardoor werd het opeens snel schakelen. En nu ziet de woonkamer er zó uit: 
Inmiddels hebben we 23 onderdelen van de keuken geschuurd, bijgewerkt (indien nodig) én weer in de eerste laag verf gezet, een lichtere kleur dan de vorige, beter gezegd: het halve recept van de kleur. Tijden veranderen. 
Nog 5 onderdelen te gaan, en dan alles uiteraard nóg wel een keer. Om daarná dan ook maar de raampartij, de deuren enz. te gaan doen. Het zal vast daarna weer geweldig zijn.


Alle andere projecten, Joppe, de trui van Bart, de hartjesquilt: éven in de kast.

9 opmerkingen:

 1. Veel werk maar leuk als het weer klaar is Gr. Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laat ik nou ook met de keuken bezig zijn, ook lichter. bovenkant al gedaan! Groet Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amaai zeg, zo'n werk ! Gelukkig zijn er geen kleinkinderen in de buurt ... mijn jongens zouden dat alleszins een superleuk hindernissenparcours vinden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je zit een poosje in de troep, maar als het dan klaar is..... genieten van je keuken die helemaal weer als nieuw is. Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is even wat werk, maar het ziet er dan na deze klus weer helemaal toppie uit. Fijne kluszondag,zal ik dan maar mee afsluiten. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan het jullie vertellen, het wordt MOOI !!!!!
  En..het schilderwerk is puur kunst..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Verstandig, die lichtere kleur! Heel goed van jullie, dat harde werken! X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat wordt vast heel mooi, het verfwerk ziet er i.i.g. schitterend uit! Trouwens het naaldenboekje van je vorige logje is ook erg mooi!
  Fijn weekend, groetjes Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 9. brr, wat een klus!!! Maar goed, als het klaar is, sta je weer met plezier taart te bakken......;)
  Wat een schattig naaldenmapje, ik heb uit dat alfabet ook een letter in mijn SSS lap zitten.
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen