zaterdag 7 april 2012

een van de nieuwe projecten

Nu de quilt af is, is er weer een reden te meer me even met wat anders bezig te houden. Een borduurwerkje is altijd al 'bij de hand', maar nu ook weer een breiwerk. Er staat nog meer op stapel, maar daarover later meer.
Dochter 2, moeder van Bart, had nog wat prachtige lichtblauwe wol in de kast liggen van een 'mislukt' project. Maar wol, en zeker mooie wol, laat een mens niet in de kast liggen. Of ik niet daarvan een stoere trui voor Bart wilde breien? Natuurlijk wel.


Pennen no. 5, dus dat schiet heerlijk op en het hoeft pas volgende winter af, dus haast zit er niet achter. Kortom, een heerlijk klusje, zeker hier in alle rust in ons huisje bij de zee.
Breiwerk doet op mijn polsen altijd een grotere aanslag. Ik denk dat ik té krampachtig de naalden omklem, dus ik kan dat sowieso niet echt lang achter elkaar doen.
Een patroon met kabeltjes gevonden, in het achterpand alleen kleine kabeltjes afgewisseld met een rechte steek en in het voorpand komt er in het midden een grotere kabel bij.Wel natuurlijk al twee keer een stuk uitgehaald, want vanuit het midden moeten de kabeltjes rechts naar rechts kabelen en links naar links. Even niet opgelet en opeens, vijf centimeter later, gggggrrrr.... een fout dus. Er stonden er twee de verkeerde kant op. Om nog maar te zwijgen over het begin, toen had ik alle kabeltjes een en dezelfde kant op.... Het is weer even wennen, maar nu gaat het goed. Een hulpdraadje in het midden doet ook wonderen.

6 opmerkingen:

 1. Wat zal dat heerlijk stoer staan bij de kleine kerel!
  Zelf vind ik dat hoe dikker de breinaald is, hoe belastender het voor m'n armen en nek is...
  En soms ga je zomaar te lang door..
  Uithalen hoort erbij hoor, gebeurt mij ook heel veel, dan zint het me niet of ik ontdek een foutje..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet er mooi uit & inderdaad, het belooft eens stoere trui te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo tof ! Misschien moet ik ooit eens het breien ook opnieuw oppakken. Dit ziet er alvast een veelbelovend truitje uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He zus je schiet al aardig op ziet er heel stoer uit zal hem straks leuk staan ,en lekker uitwaaien daar aan zee.gr marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat wordt echt leuk!! En Bart zal zijn stoere trui zeker erg leuk vinden!!! ( over zijn mama niet eens te spreken...)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gewoon rustig breien en lekker ontspannen, dat neemt al een stuk druk op de polsen weg. Denk maar aan niets of gewoon aan de steken, een voor een...
  Joyce

  BeantwoordenVerwijderen