woensdag 11 april 2012

een tweede nieuw project

Ik meldde het al eerder, mijn polsen staan niet toe dat ik mij langdurig richt op óf het een óf het ander. De afwisseling doet mij goed. Vandaar dat er niet alleen het breiwerk voor Bart is (het achterpand is af en de mouwen (ik brei ze altijd tegelijk) zijn een eind op streek), maar er ook zicht is op een kleine nieuwe quilt, waarover later meer, en een borduurtje (zoals ik dat noem) is in uitvoering. Naast alle handwerk is er uiteraard altijd nog een boek.

Maar het échte grote nieuwe project is toch de stoplap van Joppe. Ik las daarover bij haar (klik) en ik was verkocht. Ben altijd al wég van stoplappen maar heb nooit eerder daar een patroon van gezien of ook maar iemand over gehoord in die zin, dat zij daarmee bezig was. Door te bloggen gaat er een wereld voor je open. Het Museum De Bevelanden in Goes bleek het patroon nog steeds in haar winkelcollectie te hebben. En nu ligt alles klaar:

Het is nog niet zo eenvoudig hoor. Want hoe begin ik, met een knoop aan de draad? Of werk ik die later weg aan de achterkant door ze door de steekjes heen te slingeren? Hoe groot wordt de lap? Er worden drie verschillende afmetingen in de zeer summiere beschrijving gegeven, die van het origineel, een volgens de duitse beschijving en een andere volgens de engelse beschrijving en dat toch allemaal in centimeters....

Duidelijk is wel dat het nog een straffe klus zal worden en dat erg goed licht én een vergrootglas/-lamp absolute noodzaak zijn. De eerste steekjes zijn gezet; ik hou jullie op de hoogte. Misschien gaat Meta reageren....  

9 opmerkingen:

 1. Meta gaat inderdaad reageren! Super dat je begonnen bent met dit avontuur. Ik heb géén knoopje in de draad gedaan met aanhechten, heb het draadje later door steken aan de achterkant geslingerd. En ik heb op een gegeven moment een louplamp gekocht zodat ik 's avonds ook lekker kon stoppen. Ik zal komende week proberen een duidelijke foto reportage van het borduren van Joppe op mijn blog te zetten! Fijne avond, groetjes Meta

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mail mij eens want ik heb nog wel wat vragen.... Fijn dat je reageert. @

   Verwijderen
 2. Oh.., een stoplap; dat is origineel! Natuurlijk heb ik even snel gekeken via de link en als je googelt op "stoplap" dan heb je bij afbeeldingen zòveel moois... De één stopt echt en de ander borduurt meer.. Tjonge wat een mooie dingen.
  Je laat ons toch wel steeds een stukje zien hè?

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om het te volgen bij jullie, want ik vind Joppe ook heel leuk en heb geen stopervaring,. Kijk dus even de kunst af bij jullie.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben wel benieuwd wat voor moois hieruit zal groeien ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met stoppen is het de bedoeling dat je je naald als het ware door de stof heen weeft. Dus... zoveel mogelijk steekjes in één keer en dan de naald in de richting van de draad door de stof trekken.

  Verder geen knoopjes maken maar een stukje draad gewoon laten hangen.

  Ook bij het afhechten de draad alleen ruim afknippen. Misschien dat je met googelen nog wat foto's kunt vinden...

  Het wordt in ieder geval een plaatje...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor deze uitgebreide reactie. Inmiddels is er ook mailcontact met Meta, dus dit gaat helemaal mooi worden. Groet @

   Verwijderen
 6. Het wordt een hele klus, maar het is aan jou toevertrouwd .Ik ben bevoorrecht dat ik het kan zien vorderen, vriendin A !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi zus ,dat ziet er spannend uit ,we volgen je op de voet hoor marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen