zondag 22 april 2012

een friese A

Heel mooi, fijntjes geborduurd was de kaart die ik van een vriendin kreeg. Té mooi om die niet even aan jullie te tonen. Mij was de vorm van deze letter A onbekend en zij vertelde dat dit een friese A was. Ik word benieuwd naar al die andere friese letters.Ik heb een zwak voor alfabets. Ook de oude varianten in al die schoollappen vind ik geweldig. Er liggen al jaren patroontjes klaar van alle mogelijke soorten alfabet, die misschien nog eens, ooit, vorm gaan krijgen.
Soms komen ze van pas, als ik opeens ergens een naam op wil borduren. Van een goede handwerkbibliotheek kun je zó genieten.

7 opmerkingen:

 1. Ik zag net ergens het begin van een Friese merklap. Deze letter A is ook een hele mooie. Leuk verwerkt zo in deze kaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi, zo'n vorm A heb ik ook nog nooit gezien. Hij is heel apart en leuk dat je die hebt gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi is deze A zeker en zelfgemaakt zorgt dat hij nog mooier wordt ;o)
  Leuk om zo iets te krijgen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is idd een letter van een Friese merklap. Heel bijzonder is ook dat op zo'n merklap maar 19 letters voorkomen, wel in allerlei variaties. Sommige letters worden in de Friese taal niet gebruikt. In het museum van Harlingen was tot vandaag een tentoonstelling van stoplappen en merklappen. In het Fries museum in Leeuwarden zijn een heel aantal prachtige exemplaren te bewonderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar moet ik toch werkelijk eens naar toe, maar Leeuwarden ligt een beetje uit de route. @

   Verwijderen
 5. Allereerst nog van harte gefeliciteerd met je 3e kleinkind! Lijkt me zó leuk om oma te worden of zijn! En je kaart met die mooie Friese 'A' is prachtig. Leeuwarden is echt een aanrader om eens een dagje of weekendje te vertoeven, vooral het prachtige museum!
  Fijne dag, groetjes Meet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook heb ik het al bewonderd het is en blijft een prachtige A !!!

  BeantwoordenVerwijderen