zaterdag 3 maart 2012

maar alvast een glimps

Als je dit blog volgt, dan is het je opgevallen dat al eerder in de berichten mijn quilt voor Dochter 2 langs is gekomen, een aankondiging dan hè, dat ik er mee bezig ben. Dat het aardig vlot, maar dat het wel heel veel werk is. Heerlijk werk, werk waar ik in ieder geval, maar dat zal lang niet voor iedereen gelden, enorm rustig van word.


Steekje voor steekje zie je het onder je handen groeien en dat het dan allemaal veel tijd kost, is dan opeens niet meer zo erg. Ik laat een paar foto's zien, van details, zodat je een beetje een idee hebt. Als hij klaar is wordt hij natuurlijk helemaal getoond.
De foto bovenin rechts toont een detail, de lichte 'bloemen' zijn al gequilt, de donkere nog niet. Links een ander deel.
En de foto hieronder toont de achterkant. De rijgdraden zitten er nog in, maar dat blijft niet zo. :)


Elke quilt heeft ook een naam en dáár ben ik nou nog niet uit. Heeft iemand een idee ?

4 opmerkingen:

 1. Amaai, en als dat allemaal met de hand moet (want dat heb ik al geleerd van jou, hé), dan zullen daar echt nog wel menig uurtjes insteken ! Heel veel rust in het hoofd dus ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja het word een prachtig quilt,vooral de blauwe kleuren spreken mij erg aan,heel veel werk maar dan heb je ook wat.Ik doe het toch maar met de naaimachien kan ik ook nog wat anders doen ,gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hej Anneke, leuk dat je meedoet met mijn give away.
  Mooie stoffen gebruik je voor deze quilt. Ik ben benieuwd welke naam je geeft. Misschien iets met Blue ...?
  Succes ermee, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor ik weet een naam: windmolens of Hollandse molens. Groet, Joyce

  BeantwoordenVerwijderen