zondag 26 februari 2012

Bart wordt groter


Onze kleinzoon Bart is inmiddels 5,5 maand en dus mag hij al wat 'vast' voedsel, een fruithapje. Dat vindt hij, na het eerste aftasthapje......., eigenlijk bijna altijd erg lekker. Zó lekker dat hij soms wat erg enthousiast wordt en het spul bellenblazend er weer uit werpt.
Een slab is dus noodzaak. Dochter 1 kreeg ooit voor Lene van een vriendin een slab kado van een duur kindermerk. Het ding kostte een flinke som geld en ik dacht onmiddellijk dat ik dat op een achternamiddag tussen het schillen van de aardappelen door (zal ik maar zeggen) zó gedaan had.  Dat was ook zo.


Voor Lene maakte ik er een paar. Badhanddoek van de HEMA in een leuke kleur, biaisband in een gezellig motiefje, klaar. Uit één handdoek maak je twee slabben. Er lag nog wat van die halve handdoeken en dus nu voor Bart ook maar eens twee gemaakt. Mooie gelegenheid om ook het mannetje weer eens aan jullie te tonen.

8 opmerkingen:

 1. Wat een mooie slabben ! Hele leuke vorm ! En wat een prachtige kleinzoon ! Je kleindochter kende ik al, maar dit is ook een leuk baasje hoor ... Eerlijk, ik kreeg ooit de opmerking dat de zelfgemaakte slabben met dubbele badstof trouwens kwalitatief veel beter zijn dan de gekochte exemplaren, omdat ze niet om de haverklap moeten vervangen worden wegens "reeds volledig te nat".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan je garanderen dat deze slabben echt niet onderdoen voor die dure. Ik heb het patroon van de dure nagetekend. Kind kan de was doen.

   Verwijderen
 2. Hele leuke slabbetjes Anneke!!!!
  En wat Bart betreft, wat is ie toch een lekker jochie, je zou hem zo willen knuffelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel gezellig en wat is ie gegroeid dat kleine ventje,marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schattige slabbetjes! En dito ventje, hij ziet er inderdaad erg knuffelbaar uit. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Slab bewijst zich effectief, maar nu reeds wat krap rond de speknek van Bart!
  Staat wel superschattig!

  Dikke zoen,
  Len

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah wat leuk om die kleine kerel te zien. Stoer mannetje zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb net de blog van Marjolein gelezen en daar zag ik ook al zo'n mooie foto, het wordt al een hele grote familie. Van Bart was het al een tijd geleden dat ik foto had gezien..........wat een leuk jochie en weer zo'n frisse!!! heerlijk.

  groet
  gera

  BeantwoordenVerwijderen