donderdag 29 maart 2012

eropuit !

Het grote voordeel van korter gaan werken is dat een mens enorm veel meer vrije tijd heeft :).
Wat voorheen veel lastiger kon worden gepland, gaat nu bijna moeiteloos: bijvoorbeeld een dagje naar een vriendin (van jaaaaaaaren) die in Assen woont. Een voordeelkaart van de NS, laatst in de aanbieding bij onze grootgrutter, een goed boek mee voor onderweg én dan ook nog eens een prachtige dag. Eigenlijk zijn de basisingredienten dan al meteen goed.


Het was geen dag om binnen te zitten en vriendin H weet altijd wel mooie plekjes in de buurt. Dit keer had ze een pingoruine op het oog: het Esmeer tussen Veenhuizen en Bovensmilde. Mij zei het niets dat woord, pingoruine, ik geef jullie daarom maar de link erbij. Kortgezegd ziet het er uit als een meer.


De verrekijker gaat altijd mee. H is ook nog eens een geweldige vogelkenner en gek genoeg, als zij in de buurt is, is er ook altijd wel een (voor mij) bijzondere soort te ontdekken. Gisteren een boomklever héél dichtbij.
Ook als de vogels zich niet laten zien, is er wat te beleven: H herkent ze aan hun geluid......
Ik kan dat toch maar niet onthouden, ja de tjiftjaf en een paar 'gewone' soorten, maar zoals zij....
Gauw weer eens doen zo'n zalige dag.

5 opmerkingen:

 1. Leuk uitje had je en heerlijk weer. Mooie omgeving. Leerzaam is het bloggen ook nog, pingoruïne had ik nog nooit van gehoord.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat geweldig, zo weet ik ook wat een pingoruïne is!
  Zulke uitstapjes kunnen een mens erg blij maken,hé? En je ziet ook zoveel..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je even op m'n blog kwam kijken. Ik kijk nu even rond bij jou.. En wat grappig dat we voor een deel van dezelfde technieken houden..
  Ik heb je blog in m'n leeslijst gezet!

  Groet, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik kwam al langer bij jou hoor, hoorde van mijn zus (marloes kreatief) zulke geweldige verhalen over zo veel moois bij jou. Maar hartelijk welkom ook bij mij. @

   Verwijderen