zondag 15 januari 2012

traktaties

Jarig zijn op 30 december betekent dat ik niet écht mijn best hoef te doen om lekkere taarten te bakken. De visite heeft nét het kerstdiner achter de kiezen en de oliebollen staan op stapel, dus meestal zijn de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw dagen om te 'vasten'. Ook heeft trakteren op kantoor weinig zin: half Nederland is met kerstreces en voor die anderen geldt het bovenstaande.


Daarom heb ik nu pas een verjaardagstaart gemaakt, die morgen aan de collega's wordt gepresenteerd. Dit keer een indische appeltaart: door de appels en rozijnen gaan indische kruiden als djahé en ketoembar en het zandtaartdeeg wordt gemaakt met cocos erdoorheen. Zalig, vooral als hij een paar dagen voordat hij gegeten wordt, al is gemaakt.Voor die collega's die écht vinden dat een stuk taart te veel is, of niet van appeltaart houden, heb ik koekjes gebakken. Eigenlijk vind ik koekjes bakken nóg leuker dan taarten bakken. Ook ik heb al enige tijd geleden net als zij een stempel gekocht en die nu maar weer eens gebruikt.  Dit keer heb ik ook haar recept geprobeerd want in haar koekjes kwam de stempel beter tot haar recht. Ze zijn wat harder dan de mijne, maar echt niet minder lekker (zegt de heer des huizes).

3 opmerkingen:

 1. Dat ziet er lekker uit Anneke! Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren gewenst. Wat betreft je vraag in je reactie bij Steekjes en Kruisjes: ik borduur 's avonds altijd een paar uurtjes, overdag komt het er niet van. En omdat ik al jaren borduur heb ik een grote voorraad plus dat ik snel borduur. Vandaar de grote productie.
  Groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er heel lekker uit en....weer eens héél wat anders!!!! En de "gestempelde" koeken lijken me ook heerlijk!
  Wanneer ben je ook weer jarig ? Of kan men dit ook tussendoor eens proeven?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. krijg helemaal zin in taart en koekjes ,leuk die home made stempel
  gr je zus

  BeantwoordenVerwijderen