maandag 25 januari 2016

een af, het volgende begonnen


Waaraan ik in augustus 2013 begon, een sjaal in zeven kleuren, is nu pas af...... Ik geef toe, de vaart zat er niet in, maar dat komt natuurlijk ook doordat ik er nog wel veel zaken naast doe! De grote quilt natuurlijk (nu al over de helft af gequilt, dat gaat als een speer), de dozen, de boekjes, bakken, lekker koken, kortom van stil zitten komt niet veel.

Maar soms moeten dingen écht opeens af.  En die sjaal was zo'n ding. Het helpt natuurlijk wel mee dat er aan de quilt alleen maar gewerkt kan worden als hij in mijn werkkamer op de grote tafel ligt. En tja, wat moet een mens dan... als bijvoorbeeld manlief voetballen kijkt: breien inderdaad of haken.

Nu dit af is, meteen maar door naar een volgend project: een vestje voor Elin. Nog lekker klein, mt 98/104, en dus te overzien. Ik kwam heerlijk zacht materiaal tegen, half wol, half katoen van het deense merk Hjertegarn.

Op advies van de échte breister in de familie toch echt maar een proeflapje gemaakt, iets wat ik altijd heel erg vervelend vind. Toch gedaan ! Zij volgt tenslotte de haute couture breicursussen en zal het dus wel weten.
Mijn stekenverhouding klopte prachtig met dat wat er op de wikkel stond, maar week iets af van het patroon.
Dat heb ik aangepast.

Het kan beginnen ! Leuk !

2 opmerkingen:

  1. Je sjaal is geweldig leuk geworden !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi geworden en lijkt me heerlijk draagbaar ,we volgen op de voet

    BeantwoordenVerwijderen