maandag 19 oktober 2015

voortschrijdend inzicht

Lang geleden, in de tijd dat ik haar en haar grotere zus nog naar school moest brengen, was het zo dat als het regende en ik mij in regenkleding op de fiets naar school spoedde, zij eigenlijk altijd boos werd. 
"Maaaaaammm, je ziet er stom uit !! Ik ga niet bij je achterop !" Of, later: "ik fiets wel een stukje voor je uit hoor".

Ook daar verschijnen in mijn schildersbroek, in de tijd dat we nog volop aan het verbouwen waren, was werkelijk niet de bedoeling. Dat laatste gebeurde toch al bijna nooit, want ik moet eerlijk zeggen dat ze het niet helemaal van een vreemde heeft.... Ik was ook altijd bang om dan nét iemand tegen te komen op dat moment, als je er niet op je allervoordeligst uit zag. 

Maar dan nu, zeg bijna 30 jaar later.... Wie gaat er nu, als het uit de lucht plenst, zó haar kinderen van crèche en school halen ? 
Inderdaad ! 

3 opmerkingen:

  1. Leuk, want voelen we ons niet allemaal een beetje belachelijk in een regenpak op de fiets? Maar ik trek me altijd op aan het feit dat ik lekker droog blijf zo. En dan wordt fietsen in de regen eigenlijk best leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, briljant! Scheelt dat deze kinders denk ik nog niet oud genoeg zijn om zich met de kledingkeus van moeders te bemoeien. Maar er komt een dag...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. om je kapot te schamen :-)

    BeantwoordenVerwijderen