donderdag 16 mei 2013

een eind op streek

Het wordt hoog tijd iets over de voortgang van mijn quilt te melden. Het weer doet uitermate zijn best zo lang mogelijk winterig/herfstig te zijn en dus zit de vaart er bij mij nog goed in. Het is vaak veel te koud om ook maar wat buiten  te doen en dus schieten de vierkantjes door mijn handen. Ik meldde al eerder dat (nog) niet helemaal goed is uit te rekenen uit hoeveel stukjes de quilttop uiteindelijk zal bestaan. Daarvoor is nodig dat ik een beetje voorraad heb én dan kan kiezen hoe ik de diverse kleuren van de lapjes zal gaan neerleggen en aan elkaar zetten. 

Eerst dus productie draaien .... 


En dat is de afgelopen tijd gebeurd. Ik heb er nu meer dan 200!
Waar 600 stukjes mijn eerste schatting was, is dat dus pas een derde, maar toch. Het wordt al echt wat. Ik ben zeer in mijn nopjes met de stofjes die het uiteindelijk zijn geworden en bij het groeien van de stapeltjes wordt ook mijn enthousiasme groter.

Toch zou buiten zitten met het spul ook heel fijn zijn. 

dinsdag 7 mei 2013

hij is klaar hoor

en werkelijk erg mooi geworden!

Ook de rest van de gang is zo goed als af, even nog een paar puntjes op de i (drempels lakken, nog twee kleine muurtjes een nieuwe witte laag) en dan gaan we door naar het volgende project. 


zondag 5 mei 2013

Op stap met beide dochters

Al weer ruim een jaar geleden heb ik mijn fulltimebaan omgezet in een parttime baan en daardoor heb ik geweldig veel meer tijd om leuke dingen te doen; ik zeg wel eens "dat had ik jaren eerder moeten doen". 
Om dat te vieren nodigde ik mijn beide dochters uit een paar dagen met mij naar Rome te gaan en die uitnodiging werd meteen geaccepteerd......
Er zaten een paar kinken in de kabel, van zwanger zijn en/of nog borstvoeding geven, maar nú kon de tocht werkelijk worden gemaakt.

We hebben genoten, gelachen, slap gelegen, gewinkeld (veel en geweldig!!), heel veel gezien en zalig gegeten!



Het was een meer dan geweldige reis ook omdat het heel lang niet meer was voorgekomen dat we zó lang alleen maar met ons drieën (zonder hun vader, hun mannen, de kleine kindertjes) waren en alle tijd hadden om een boom op te zetten of juist niet, te luieren, te winkelen en diepe gesprekken te voeren.
Het was geweldig!

Er was maar één conclusie mogelijk na deze reis: volgend jaar moeten we weer ! 
Misschien iets dichterbij? En:  we zijn er nog niet helemaal uit wie dan de beurt heeft om te betalen.....

vrijdag 3 mei 2013

buit

Wat was het een geweldig mooie dag de kroningsdag; met beeldige jurken, zó zonde dat die maar één dag aan hoeven en zonder een enkele smet. 

Natuurlijk ben ook ik nog over de vrijmarkt hier in het dorp gelopen. Ik ben niet zo'n grote verzamelaar als mijn beide zussen, ik vind ons huis al veel te vol, maar neus toch graag in de hoop wat aardigheidjes voor met name de kleinkinderen te vinden. En dat is weer gelukt.

Ik ben gék op doosjes, kistjes, blikjes en mijn oog viel direct op een schattig klein blikje, 10x5 cm waarin ook nog eens een piratenspelletje bleek te zitten. Geweldig leuk met drie verschillende dobbelstenen en een piraat én het bijbehorende boekje.
Ik kan niet wachten tot die kindertjes groot genoeg zijn om het met me te spelen. 


Daarnaast nog een paar boeken, één waaruit een mens heel veel leuke ideeën kan opdoen om de kinderen te vermaken. Ik kan het aan de moeders van de kinderen nog wel eens uitlenen....

Van de 'vangst' van vorig jaar toon ik nog even het kistje dat ik toen kocht en waarmee ik nu met Lene én met Bart enorm plezier heb. In dat kistje zitten houten aankleedpoppen die met een grote houten naald en draad kunnen worden voorzien van hun  kleding. Met naaien/borduren kan een mens niet vroeg genoeg beginnen !