vrijdag 3 mei 2013

buit

Wat was het een geweldig mooie dag de kroningsdag; met beeldige jurken, zó zonde dat die maar één dag aan hoeven en zonder een enkele smet. 

Natuurlijk ben ook ik nog over de vrijmarkt hier in het dorp gelopen. Ik ben niet zo'n grote verzamelaar als mijn beide zussen, ik vind ons huis al veel te vol, maar neus toch graag in de hoop wat aardigheidjes voor met name de kleinkinderen te vinden. En dat is weer gelukt.

Ik ben gék op doosjes, kistjes, blikjes en mijn oog viel direct op een schattig klein blikje, 10x5 cm waarin ook nog eens een piratenspelletje bleek te zitten. Geweldig leuk met drie verschillende dobbelstenen en een piraat én het bijbehorende boekje.
Ik kan niet wachten tot die kindertjes groot genoeg zijn om het met me te spelen. 


Daarnaast nog een paar boeken, één waaruit een mens heel veel leuke ideeën kan opdoen om de kinderen te vermaken. Ik kan het aan de moeders van de kinderen nog wel eens uitlenen....

Van de 'vangst' van vorig jaar toon ik nog even het kistje dat ik toen kocht en waarmee ik nu met Lene én met Bart enorm plezier heb. In dat kistje zitten houten aankleedpoppen die met een grote houten naald en draad kunnen worden voorzien van hun  kleding. Met naaien/borduren kan een mens niet vroeg genoeg beginnen ! 

6 opmerkingen:

 1. Leuke vangst wat je hier laat zien!
  En het doosje van vorig jaar vind ik helemaal geweldig, laat ze hen maar goed oefenen....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ontzettende leuke spelletjes! Dat vind je vast alleen bij jou in de buurt. Je bent in ieder geval een oplettende kijker.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo tof zeg ! Je hebt groot gelijk, jong geleerd ... oud gedaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het piratenkistje zou hier ook een geweldige hit zijn. Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat grappig, dat piratenspel hebben wij ook al een paar jaar in huis. Thijs kreeg het op school, maar we hebben geen van allen nog de moed op kunnen brengen om de handleiding van het spel door te lezen en ermee aan de slag te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen