dinsdag 19 maart 2013

altijd nog iets op de pennen

Naast de quilt-in-wording én de stoplap Joppe (die maar heel langzaam opschiet, maar daarvoor moet het beter (lees helderder) weer worden) is het heerlijk om ook nog iets 'op de pennen' te hebben, waarbij onder pennen ook best een haaknaald kan worden verstaan. 

Natuurlijk schiet ik ook daarmee niet écht hard op dan, het is een tussendoortje, maar dat maakt me helemaal niets uit. Een keer komt het af. Dit keer was ik met een vriendin in een handwerkwinkel bij haar in de buurt en trof daar abrikooskleurige wol.


 Eigenlijk is het helemaal geen wol maar een synthetische draad en dan ook nog een die flink krinkelt/kronkelt. Ik vond hem helemaal leuk. De kleur ging er uit en dus waren de bollen nu voor een prutprijsje mee te nemen en dat kon ik niet laten. Ik brei dus weer af en toe en vooral in de auto (!). Ik kon dat vroeger nooit, werd van het kijken op een kaart al misselijk, maar gek genoeg is dat met de jaren veranderd. En nu brei ik dus, in de auto naar ons huisje-aan-zee of naar de jongste dochter, uiteraard als ik niet rij hè...


Het rugpand is inmiddels af en het voorpand is halverwege; kan me zo voorstellen dat ik de volgende winter de trui wel aan kan.
De breitas is bijpassend van kleur, mooi hè? 

10 opmerkingen:

 1. Mooi kleurtje en omdat het uit de collectie gaat bof jij maar weer. Gewoon door breien als het je uitkomt; dan komt het wel eens klaar...
  In de auto kan ik niet breien omdat ik altijd de chauffeur ben, maar als ik met de trein weg ga, neem ik wel iets van haken of breien mee.
  Leuke brei tas!
  Fijne dag en groeten van Willemien uit een zonnig Fryslân.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Breien of haken in de auto is zalig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De trui in wording is erg leuk en heerlijk zacht, de tas is helemaal geweldig!!! Nu voor elk breiwerkje een andere kleur tas maken....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik leef op hoop dat mijn automisselijkheid gaat beteren met de jaren, want breien in de auto zou helemaal geweldig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke kleur is dit; als ik het goed zie zit het ergens tussen roze en rood in...
  Niet alles hoeft snel af hoor, als je met veel dingen tegelijk bezig bent, tja dan duurt het even. Dan pak je maar net waar je zin in hebt.
  Breien lukt me wel in de auto, maar haken vind ik prettiger om dan te doen!

  Groetjes, en ik hoop ook op helder en licht weer!
  Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is dat nog steeds de trui van Vlieland? Schiet inderdaad niet erg op, niet erg hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ene zus zegt: schiet al op en de andere....... Rustig aan, hij komt af. @

   Verwijderen
 7. Mooie kleur voor je trui. Leuk tas voor je breiwerk.
  Grappig de reacties van je zussen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag dames,

  Ik lees hier opmerkingen over haken/ breien in de auto. Dit doe ik graag! Eén probleem: de meeste tijd die ik doorbreng in de auto (op de bijrijdersstoel) is in de avonduren. Te donker om wat te doen dus. En veel bestuurders vinden het niet prettig om het lampje in de auto aan te hebben tijdens het rijden. Nu zoek ik hier een oplossing voor. Een lampje dat voldoende licht geeft om te handwerken, maar niet te storend voor de bestuurder en praktisch is in de auto. Iemand een tip?

  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen