zondag 16 december 2012

de kerstquilt van mijn moeder

Je zou het niet zo denken als je dit blog regelmatig leest, maar eigenlijk is quilten mijn grote hobby. 
Quilten met de hand dan wel te verstaan en het is ook dáárdoor dat er maar weinig quiltberichten op dit blog gepubliceerd staan. Een mens gaat namelijk niet zo hard als je alles met de hand doet en er ook nog het nodige naast hebt (een baan, kleinkinderen, frans studeren en nog veel meer).
Dat geeft niets natuurlijk, maar het is maar dat u het weet. Quilten is geweldig! Binnenkort toon ik weer wat eigen werk. 
 Mijn moeder heeft het quilten ontdekt door tante Ger, een van haar jongere zussen. Zij wilde een workshop (heette dat al zo zo'n veertig jaar geleden?) volgen waarin een kerstquilt werd gemaakt en of mama voor de gezelligheid maar mee wilde? Eén dag, ergens in de bossen. De beide dames gingen vroeg op pad, de naaimachine moest mee, voor een lunch en allerlei lekkers was gezorgd. En aan het einde van die dag was mijn moeder 'besmet' met het quiltvirus. 

Aan tante Ger was duidelijk geworden dat het écht niet haar liefhebberij zou worden, wát een gedoe. Mijn moeder had haar quilt bijna af die dag en heeft later ook nog die van tante Ger afgemaakt 

Bij de verdeling van de erfenis heb ik de kerstquilt van mama gekregen en elk jaar weer geniet ik van de mooie stoffen eraan denkend dat zij die liefde voor het quilten aan mij (en inmiddels ook aan mijn zus) heeft doorgegeven.

8 opmerkingen:

 1. Ik zal deze week ook mama s quilt eens laten zien en ophangen goed idee ,leuk hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ja, die goede oude tijden van weleer. Leuk hem weer eens te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi verhaal bij de quilt van je moeder, dankzij tante Ger.
  Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooi, zo'n warm aandenken ;-) (en meteen weet ik ook dat ik nooit moet beginnen met quilten, stel dat ik er aan verslaafd geraak met nu al te weinig tijd ...)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige quilt! Een fijne herinnering aan je moeder. Het verhaal vind ik heel bijzonder. Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi verhaal Anneke, en de quilt van je moeder is ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ohh, wat een prachtige quilt en dan met zo'n verhaal er bij: kostbaar!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen