dinsdag 14 augustus 2012

bijna klaar

Erg druk zijn we geweest met het schilderen van de keuken en dan bedoel ik niet alleen de keukenkastjes, 37 onderdelen (!), maar ook het houtwerk van de keuken zelf. We wonen in een prachtig dertigerjaren huis, maar dat betekent wel dat het houtwerk anders in elkaar steekt dan dat van een nieuwbouwhuis. Erg mooi natuurlijk, maar ook wel érg veel werk, veel hoekjes, panelen, rondingen, brede plinten, brede lijsten. Weinig te schilderen met een rollertje maar alles met de kwast. 

Toch vind ik het geweldig leuk werk, dat scheelt dan weer en ik kan het inmiddels ook heel erg goed. Het wordt mooi. Mijn man doet het zware werk zoals schuren, plamuren, kitten en ik doe de rest. We zijn een prima team (gelukkig in meerdere dingen). Nog een dag of twee en dan is het klaar !

7 opmerkingen:

 1. Oh.., dat wordt mooi! Prachtige lijsten heb je om de ramen, Anneke.
  Het is een enorme klus, maar 't geeft wel heel veel voldoening hè?
  Ik ben hier nog niet klaar, maar de plafonds, deuren en muren worden over een paar weken door de echte schilder gedaan.

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een hele klus,maar het resultaat word prachtig.
  En mooie ramen,groetjes ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het geeft erg veel voldoening als straks de klus geklaard is... Het is een heel werk, maar daar heb je dan weer jaren plezier van.
  Aan ons huis wordt ook nog gewerkt. De schilder is bijna klaar. Nu is het haast te warm om te schilderen....... De finishing touch en dan moet alles weer op z'n plaats buiten..... Sterkte met de laatste loodjes. Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat heerlijk dat jij het leuk werk vind! zou ik ook wel willen ;) maar ook hier schildertoestanden en ja...als het weer lekker opknapt ben je weer blij! werk ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zal dat straks een zalig gevoel geven als alles klaar is en jullie al kokende, etende enz kunnen genieten in jullie nieuwe keuken !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker gevoel hè! Ik heb ook weer twee deurtjes ingehangen. Gr. Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ijverig hoor!! En jullie werken ook zo mooi en netjes, het wordt echt prachtig!! Veel succes verder!

  BeantwoordenVerwijderen