woensdag 25 januari 2012

aanstekelijk

Door dit blog en doordat daar anderen naar kijken, ga je ook zelf op 'visite' bij al die andere schitterende blogs. Die van mij stelt weinig voor, maar ik heb mijn Dochters beloofd mij daar maar niets van aan te trekken. Ik doe het voor mezelf, voor de allernaasten om me heen en als anderen het toch ook de moeite waard vinden om af en toe eens te komen kijken dan is dat mooi meegenomen en erg leuk natuurlijk.

Het kijken naar al die mooie dingen op de andere blogs werkt enorm aanstekelijk. Ik moet toch werkelijk nog eens die leuke placemats e.d. maken van Elisanna; een wollen muts vilten zoals op de site van Jo Chapeau (maar misschien kan ik die gewoonweg beter bij haar bestellen....); al die lekkere recepten maken die op veel verschillende blogs te vinden zijn. Maar soms, opeens, kom je langs een blog die zó aanstekelijk is dat je daar écht metéén superenthousiast van wordt.


Ik heb dat vooral met de blog van Marijke. En omdat daarop erg veel leuke kleine dingen staan, kan dat nou net er altijd wel even tussendoor. Even aan de kant dus met de grote quilt (waarover later meer, dat meldde ik ooit al eerder, maar hij komt...), even het nieuwe boek van Stefan Brijs (Post voor Mevrouw Bromley), écht een aanrader, links laten liggen; even de franse taalstudie op een laag pitje, eerst even dit:
Ik heb het in een paar uur gemaakt, uiteraard toch verdeeld over meerdere dagen en vond het enig om te doen. De foto heb ik op de manier van Marijke geprobeerd te maken, met wat aanstekelijk mooie andere dingen eromheen.


10 opmerkingen:

 1. Je foto kan in een quiltblad!!!! En wat je gemaakt hebt is fantastisch lief, ik hou ook erg van blauw..(hint, hint).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is je helemaal gelukt hoor Anneke! Enige foto en wat is het kussentje leuk in het blauw. Bedankt dat je een link naar mijn blog hebt geplaatst! Groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Borduren ... dat lijkt mij echt al een eeuwigheid geleden dat ik dat nog gedaan heb ... mooi ! Maar nu vraag ik mij toch af : kun jij kantklossen ? (want je hebt mooie klosjes in huis) Dit lijkt mij nu iets super moeilijk, kantklossen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh ja, een muts of hoedje bij mij bestellen kan natuurlijk altijd he :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nou zus ik vind hem echt super mooi een heel netjes die foto kan in een boekje en ja de site van Marijke is echt enig,je kan het
  gr marloeskreatief
  p.s. en ik weet dat ze heeeeel mooi kan kantklossen die zus van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi mama! Ook de foto's. Goed gelukt hoor, leuk al die inspiratie van die alles-kunnende mevrouwen.... En voor mij hoor jij daarbij!

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nu snap ik de band tussen trivialthingsbyjo en jou ... :-)
  Ik ben wel geïnteresseerd om ooit eens iets van je kantkloswerkjes te zien hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Anneke, ik was al een tijdje niet meer 'langs geweest' op je blog, maar je bent lekker op dreef zeg! Ik moet vaker even bijlezen. Leuk bijvoorbeeld om over de poppenwagen voor Lene te lezen (mooi is 'ie zeg!) en nu het resultaat te zien van het kussentjes-project. Post komt eraan, maar ik heb er helaas nog geen één bij kunnen vinden. Ik hou mijn ogen open. Groetjes uit la douce France!

  BeantwoordenVerwijderen