maandag 19 december 2011

de eerste 'schoenen'

Erg leuk vind ik het als bij Opa en Oma vaste traditites horen. Misschien is dat mijn romantische instelling, maar dat doet verder aan het idee voor mij weinig af. Ik heb bedacht dat één van die tradities zal zijn dat wij als Opa en Oma één keer per jaar de nieuwe schoenen financieren van onze kleinkinderen. Uit de tijd dat onze koters klein waren, herinner ik me dat de aankoop van nieuwe schoenen altijd een enorm gat sloeg in het budget. Ze moesten goed, gedegen zijn, met een goede pasvorm en goed profiel en natuurlijk van leer. Marjolein herinnert zich de aanschaf van Kickers, schoenen die het grapje hadden dat onder de ene zool een groene stip zat en onder de andere een rode, dit om gemakkelijk rechts en links te kunnen onderscheiden.


Inmiddels zijn er voor Lene eerste 'schoenen' gekocht, wél van leer, maar niks aan pasvorm erin. Voor kinderen die nog niet lopen, sterker nog nauwelijks staan, schijnt dat weer niet zo goed te zijn. Het moet nog allemaal zacht zijn.

5 opmerkingen:

 1. schattig die schoentjes gr marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeg zeg, nauwelijks staan... NAUWELIJKS... ze kan al dansen, ja?! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou heb jij mijn Dochter op ideeën gebracht..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In reactie op Lisa: Dochter kan niet álles willen, een Oma die al de een na de andere quilt maakt heeft al héél veel krediet opgebouwd..... :) @

  BeantwoordenVerwijderen