donderdag 30 augustus 2012

echt al een beetje herfst




Hebben jullie het ook gemerkt? Ondanks het toch best lekkere weer komt de herfst er écht al aan.
Veel spinnen en de heide staat volop in bloei (toch altijd weer het einde van de zomer aankondigend) en paddestoelen /zwammen.

Wandelend door het prachtige gebied rond Dalfsen en Hoonhorst maakte ik deze foto. 


dinsdag 28 augustus 2012

dagje Haarlem

Het stond al wat langer op het programma: laten we weer eens een dagje Haarlem doen, zo'n gezellige stad. Mede aanleiding was een tentoonstelling die we wilden zien, maar die (vonden wij) enorm tegen viel. Jammer. 

Gelukkig zijn er genoeg andere dingen te zien en is het boottochtje over de Spaarne, dat we maakten, ook zeker een aanrader.  
Slenterend, winkelend, kijkend en af en toe een terrasje of zo. We hebben ons geweldig vermaakt. 



Onderweg stuitten we op een kleine brocantemarkt waar ook nog een kraam met houten speelgoed stond, oud speelgoed.








Daarbij lag dit 'kroonjuweel', toch schattig voor onze kleindochter? 


Voor de prijs hebben we het niet hoeven laten! 

dinsdag 21 augustus 2012

zomer 2012



Lene dolblij met haar badje
Even pronken met mijn kleinkinderen. Dit blog is daarvoor ook een beetje bedoeld.





 Wat was het warm dit weekend en wat geweldig dat we nu net de afgelopen weekenden met hen allemaal in ons huisje waren,  waar heel gemakkelijk het kleine badje kon worden neergezet. 
Kasper op zijn speelkleed


Of het speelkleed uitgerold op het gras.
Bart in diepe rust



Of waar siësta kon worden gehouden gewoon zomaar onder de bomen.

Zulke moppies!


vrijdag 17 augustus 2012

ipadhoes


















Enige tijd geleden maakte ik een hoesje voor de e-reader en had toen al zin er ook een voor de i-pad te maken. Niet alleen omdat het handig is (we gaan toch regelmatig van hot naar her en het ding moet dan nauurlijk mee), maar ook omdat het zo'n enorm gezellig werkje is. 



Ondanks de geweldige beschrijving van Peachy is het toch altijd weer even denkwerk, omdat ik én ook nog een paspel om die klep wil én mijn 'kenmerk' er op wil flocken én een inkeping in de hoes wil om beter de pad uit de hoes te kunnen halen. 

Ik heb bij die i-pad een super pennetje gekregen van mijn man en ook daarvoor maakte ik een vakje.

Ik ga eens even nadenken wat ik nog meer van hoes kan voorzien...

dinsdag 14 augustus 2012

bijna klaar

Erg druk zijn we geweest met het schilderen van de keuken en dan bedoel ik niet alleen de keukenkastjes, 37 onderdelen (!), maar ook het houtwerk van de keuken zelf. We wonen in een prachtig dertigerjaren huis, maar dat betekent wel dat het houtwerk anders in elkaar steekt dan dat van een nieuwbouwhuis. Erg mooi natuurlijk, maar ook wel érg veel werk, veel hoekjes, panelen, rondingen, brede plinten, brede lijsten. Weinig te schilderen met een rollertje maar alles met de kwast. 

Toch vind ik het geweldig leuk werk, dat scheelt dan weer en ik kan het inmiddels ook heel erg goed. Het wordt mooi. Mijn man doet het zware werk zoals schuren, plamuren, kitten en ik doe de rest. We zijn een prima team (gelukkig in meerdere dingen). Nog een dag of twee en dan is het klaar !

dinsdag 7 augustus 2012

zoetzuur

Erg leuk vind ik dat: inmaken, piccallilly, chutneys en jam maken, kortom van alles in glas zetten en zo de kelder vullen.  En erg lekker bovendien. Het gebeurt niet vaak dat ik zoetzuur koop, mijn eigen zoetzuur is gewoon veel lekkerder. We eten het erg graag bij van alles en nog wat. Een eenvoudige bloemkool wordt echt veel lekkerder met een klein schepje (verdunde) piccallilly erbij bijvoorbeeld. 
Nu is de tijd om in te maken natuurlijk en ook blijkt de voorraad flink op te raken. 
Dit is een eerste begin, nog niet echt veel, maar meer tijd was er dit weekend niet. Volgende week weer nieuwe kansen. 
Mocht er iemand dit recept willen, laat het mij weten.

donderdag 2 augustus 2012

tussendoor


Door het schilderen van de keuken, waaraan op dit moment natuurlijk álle prioriteit wordt gegeven, ligt een aantal projecten stil. Ik meldde dat al.




Maar toen we van de week even tussendoor een dagje op kleinzoon Bart pasten, begon het toch te jeuken. 



Er moest toch werkelijk een 'borduurtje' mee. Eerder zag ik dit idee enige tijd geleden al op andere blogs: de theedoeken van de grootgrutter kunnen prima worden voorzien van een leuk borduurwerkje.



Er lag er nog één in de kast en een patroontje was snel gevonden.
Zó gezellig om te maken.