zaterdag 31 maart 2012

een cadeautje meteen in gebruik

Mijn vriendin L, die een fantastisch quiltster is, stelde voor dit jaar ook eens wat paaseieren met lapjes te bespannen, een soort van gequilte eieren te maken dus. Ik ben niet zo erg van de paasversieringen, maar zodra het woord 'lapjes' valt, in wat voor soort context dan ook, ben ik al grotendeels om en toen zij mij haar eerdere oogst liet zien al helemaal.

Nog voordat we begonnen kreeg ik een pakje overhandigd met een cadeautje 'zomaar'. Een prachtig schaaltje door haar gemaakt van klei en dat dan geglazuurd en gebakken (of andersom, dat kan ook zomaar, ik ben geen kenner ....).

De binnenkant van dat schaaltje heeft de afdruk van een kanten kleedje, op de foto is dat misschien niet zo goed te zien. Dat kleedje is nog door de moeder van L. gemaakt. Heel mooi en heel bijzonder natuurlijk.






Toen aan de slag: al kletsend wat eieren gemaakt,
die natuurlijk mooi in het schaaltje kunnen liggen pronken. Maar nóg leuker werd het met daarbij de chocolade varianten die ik net in huis gehaald had.
Dat ziet er toch heel gezellig uit?

donderdag 29 maart 2012

eropuit !

Het grote voordeel van korter gaan werken is dat een mens enorm veel meer vrije tijd heeft :).
Wat voorheen veel lastiger kon worden gepland, gaat nu bijna moeiteloos: bijvoorbeeld een dagje naar een vriendin (van jaaaaaaaren) die in Assen woont. Een voordeelkaart van de NS, laatst in de aanbieding bij onze grootgrutter, een goed boek mee voor onderweg én dan ook nog eens een prachtige dag. Eigenlijk zijn de basisingredienten dan al meteen goed.


Het was geen dag om binnen te zitten en vriendin H weet altijd wel mooie plekjes in de buurt. Dit keer had ze een pingoruine op het oog: het Esmeer tussen Veenhuizen en Bovensmilde. Mij zei het niets dat woord, pingoruine, ik geef jullie daarom maar de link erbij. Kortgezegd ziet het er uit als een meer.


De verrekijker gaat altijd mee. H is ook nog eens een geweldige vogelkenner en gek genoeg, als zij in de buurt is, is er ook altijd wel een (voor mij) bijzondere soort te ontdekken. Gisteren een boomklever héél dichtbij.
Ook als de vogels zich niet laten zien, is er wat te beleven: H herkent ze aan hun geluid......
Ik kan dat toch maar niet onthouden, ja de tjiftjaf en een paar 'gewone' soorten, maar zoals zij....
Gauw weer eens doen zo'n zalige dag.

vrijdag 23 maart 2012

lente

Het is echt zo, na al die sombere maanden, met dan ook nog eens een erg koude periode in januari/februari, is het dan toch echt lente. Ik merk dat ook aan jullie, andere bloggers, er worden minder berichten gepubliceerd. We zitten met z'n allen in de zon en de computer wordt echt minder benaderd.
Dat geldt zeker ook voor mij. De tuin moet op orde, de violen in de bakken. De stoelen uit de berging, waar liggen ook al weer de kussens, de potten geschoond en klaar voor misschien nog wat nieuwe fuchsia's of toch maar geraniums, dubbelbloemig en hardroze/lichtroze?
Heerlijk.
Ook op creatief gebied breekt bijna een nieuw 'seizoen' aan. De quilt nadert echt zijn voltooiing en er liggen al verschillende ideeën te wachten op een start. Inderdaad de stoplap van Joppe die ik eerder bij haar heb gezien; een nieuwe quilt natuurlijk, maar wat voor een en hoe groot, of toch maar eerst een hexagonnetje (voor de niet-quiltsters onder ons, even googlen of anders maar afwachten); en ook een nieuw borduurwerkje, iets kleins.
Het komt allemaal wel weer langs hier. Eerst nog even die tuin.

vrijdag 16 maart 2012

Tas voor Inge

Het is zover. Na maanden geleden de brief te hebben geschreven, was dan gisteren het afscheidsfeest van mijn collega Inge echt een feit. We hebben jaren tegenover elkaar gezeten en daardoor toch ook veel (ook zakelijk) lief en leed gedeeld.



Ik zal haar zeker missen.
Ook al die jaren heeft ze veel van mijn 'projekten' langs zien komen. Veel quiltwerk, breisels en wat al niet meer.




Een van de laatste dingen die ik haar liet zien was de tas, die ik enige tijd geleden voor mijzelf maakte. Enig vond ze hem en dus kwam ik toen op het idee er ook een voor haar te maken, een persoonlijk cadeau van mij voor haar afscheid als mijn collega. Hopelijk vindt zij ook deze variant mooi.

dinsdag 13 maart 2012

zó zalig

Een weekje weg en dan ook nog eens naar een goddelijk oord in Zwitserland, meer kan een mens bijna niet wensen. Wat is dat toch mooi, zeker voor Nederlanders die al die mooie bergen moeten missen. Een paar foto's zijn op zijn plaats hier.






Lopen door een kerstkaart leek het wel, kijk naar die maagdelijke sneeuw voor mijn voeten.



Het weer was ook nog eens geweldig. De zon deed haar uiterste best, waardoor de 'Winterwanderweg' uitsluitend met sneeuwschoenen aan kon worden gelopen.


zaterdag 3 maart 2012

maar alvast een glimps

Als je dit blog volgt, dan is het je opgevallen dat al eerder in de berichten mijn quilt voor Dochter 2 langs is gekomen, een aankondiging dan hè, dat ik er mee bezig ben. Dat het aardig vlot, maar dat het wel heel veel werk is. Heerlijk werk, werk waar ik in ieder geval, maar dat zal lang niet voor iedereen gelden, enorm rustig van word.






Steekje voor steekje zie je het onder je handen groeien en dat het dan allemaal veel tijd kost, is dan opeens niet meer zo erg. Ik laat een paar foto's zien, van details, zodat je een beetje een idee hebt. Als hij klaar is wordt hij natuurlijk helemaal getoond.
De foto bovenin rechts toont een detail, de lichte 'bloemen' zijn al gequilt, de donkere nog niet. Links een ander deel.
En de foto hieronder toont de achterkant. De rijgdraden zitten er nog in, maar dat blijft niet zo. :)


Elke quilt heeft ook een naam en dáár ben ik nou nog niet uit. Heeft iemand een idee ?