zondag 30 oktober 2011

Bart moet toch echt getoond worden

Een beetje moeder heeft tegenwoordig een eigen blog, sterker nog, vaak hebben pasgeborenen al een eigen blog. Dat eerste geldt voor Lene, maar niet voor Bart, althans nóg niet. Zijn moeder is (hopelijk nog) niet zo digitaal. Om Bart nu toch te tonen moet Oma dat maar even doen.
Is het geen doppie van een vent..... ? Wij noemen hem soms onze kleine rechercheur..... die frons, die blik.... Heel geestig.

vrijdag 28 oktober 2011

regeren is vooruitzien

In een hoekje van de kelder staat een aantal bollenglazen, enkele nog van mijn oma, die deze week weer in gebruik zijn genomen.
Echt goede 'kamercultuur'-bollen zijn er besteld en die staan nu op glas.
Drie blauwe hyacinthen en drie wit, opdat er in die verschrikkelijk saaie januari-maand, die elk jaar er toch opeens weer is, mooi zes prachtige bollen op de vensterbank staan.

maandag 24 oktober 2011

Veel bramen..... en dan ?

Een overvloed aan bramen en al meer dan genoeg bramenjam. De diepvries kan niet maanden gevuld blijven met een paar zakken bramen. Al eerder heb ik van een portie siroop gemaakt, het recept komt van Teunie, door mij met regelmaat gevolgd. Ook nu de pan gevuld met bramenmoes/sap (door een grote roerzeef) en daaraan een hoeveelheid aardbeien toegevoegd. Alleen bramen in de siroop is tóch minder lekker.

zondag 23 oktober 2011

een vestje

In een meer dan leuk breiboek stond een schattig wikkelvestje en dan gaat het jeuken. Lieve lichtblauwe heel fijne babywol gekocht en aan de slag. Het is heel fraai geworden meldt ook de moeder van het oudste kleinkind, maar het was géén patroon waarbij een mens kon praten en breien tegelijk.

zaterdag 15 oktober 2011

Begin

Een mens moet ergens mee beginnen op een nieuw geopend blog. Waar nog niet geheel duidelijk is hoe ik dit blog ga volkletsen of waarmee ik het ga voorzien, blijft het even bij deze tekst.
Heel spannend een blogspot openen. Wel in goed gezelschap gedaan: hulde aan mijn zus!